Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polityka prywatności

Klauzula informacyjna dla użytkowników
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informuję, iż:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Marcin Zachwieja prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą SADNET MARCIN ZACHWIEJA, ul. Szkolna 26, 60-185 Skórzewo, NIP: 911-171-90-58 REGON: 020863317, e-mail: biuro@sadnet.pl;
2. Inspektorem ochrony danych osobowych jest Pan Artur Siwiński e-mail: inspektor@rodo-siwinski.pl.
3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu zarejestrowania i korzystania z portalu www.szkolkarstwo.com.pl na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. na podstawie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów, w szczególności do rejestracji w serwisie;
4. Państwa dane nie będą dalej przekazywane.
5. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.
6. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest ono konieczne do korzystania z niektórych funkcji serwisu. Niepodanie tych danych osobowych będzie skutkowało brakiem możliwości korzystania z niektórych funkcji serwisu.
7. Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych.
8. Państwa dane mogą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania, skutkiem czego będzie odpowiedni dobór reklam.
9. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Informacje o sposobie składania skargi dostępne są na stronie internetowej organu nadzorczego.

Bezpieczeństwo
Ochrona prywatności naszych użytkowników ma dla nas kluczowe znaczenie dlatego wprowadziliśmy system ochrony danych osobowych.

Gromadzenie danych
Dane osobowe naszych użytkowników wykorzystywane są tylko w zakresie niezbędnym dla bezproblemowej obsługi oraz zgodnie z upoważnieniem użytkownika.

Przechowywanie informacji
Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

Prawo do wglądu, aktualizacji i usunięcia danych
Każdy użytkownik serwisu szkolkarstwo.com.pl, który jest zarejestrowanym użytkownikiem ma możliwość wglądu, aktualizacji i usunięcia danych dotyczących jego osoby.

Sposób wykorzystania informacji o użytkowniku
Serwis sadownictwo.agro.pl nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom. Wszystkie zgromadzone dane są wykorzystywane w serwisie sadownictwo.agro.pl jedynie w celu zapewnienia ich funkcjonalności zgodnie z oczekiwaniami jego użytkowników.

Polityka Cookies
1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
 a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
 a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
 d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
 e) "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

Logi dostępowe
Statystyki serwera dostarczają nam szereg informacji dotyczących sposobu wykorzystywania serwisu sadownictwo.agro.pl przez użytkowników oraz ich numerów IP. Uzyskiwanie tych informacji jest typowe dla wszystkich serwisów internetowych. Służą one właściwej administracji serwerów, jak również dla celów statystycznych.

Kontakt
W przypadku pytań użytkowników dotyczących ochrony prywatności w serwisie szkolkarstwo.com.pl prosimy o wysyłanie uwag na adres: kontakt@szkolkarstwo.com.pl



REKLAMA

polecane_odmiany_polecane
Muna
Zuzi Gala
King_Roat
Ligol_RED
Gala_Dark Baron
Dark Idol 2
Sander
Miejski sad owocowy w Tychach

Czereśnie, wiśnie, mirabelki, brzoskwinie, jabłonie, winorośl oraz różne odmiany malin i jeżyn znajdą się w ogólnodostępnym sadzie owocowym, powstającym na skwerze w Tychach...

Reno2® - czerwony mutant odmiany Szampion

Reno2® to polska odmiana jabłoni wyhodowana w Żdżarach [Gospodarstwo Szkółkarskie Andrzej i Szymon Nowakowscy]. Jest to czerwony mutant odmiany Szampion. Drzewo rośnie średnio silnie, po...

Galena – wiśnia o bezbarwnym soku

‘Galena’ to przypadkowa siewka powstała z wolnego zapylenia odmiany ‘Groniasta z Ujfehertoi’, uzyskana w Instytucie Ogrodnictwa w Skierniewicach. Jest to wiśnia deserowa, w typie...

Krzewy owocowe - 30 tydzień 2021 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów owocowych (agrest, aronia, borówka, jagoda kamczacka, malina, dereń, jeżyna, świdośliwa, winorośl) w szkółkach...

Drzewka - Śliwy - 30 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 30...

Early Geneva – Czerwona Papierówka

Early Geneva to amerykańska, letnia odmiana jabłoni, wyselekcjonowana w Stacji Doświadczalnej Geneva, w stanie Nowy Jork, ze skrzyżowania odmiany Quinte i Julyred. Drzewa tej odmiany...

Ruben – jagoda kamczacka o wyśmienitych owocach

Owoce tej odmiany nadają się zarówno na rynek deserowy jak i przetwórczy. Jest to odmiana odporna na mróz, choroby oraz szkodniki. Polecana do nasadzeń towarowych. Dobrymi zapylaczami dla...

Red Cap® Valtod – sport Red Deliciousa

Red Cap® Valtod to mutant odmiany Red Delicious. Posiada nieco silniejszy wzrost w porównaniu z innymi dostępnymi na naszym rynku krótkopędowymi sportami Red Deliciousa. Kwitnie stosunkowo...

M7 – półkarłowa podkładka dla jabłoni

M7 to półkarłowa, wegetatywna podkładka dla jabłoni. Wyhodowana została w Anglii. To podkładka o dużych możliwościach adaptacyjnych do różnych warunków glebowych i klimatycznych....

Pink Lemonade – odmiana borówki o różowych owocach

Pink Lemonade to bardzo ciekawa, późno owocująca, odmiana borówki amerykańskiej o różowych wybitnie deserowych owocach. Krzewy dorastają do 1,5 metra wysokości. Odmiana charakteryzuje...

Staccato – najpóźniej dojrzewająca odmiana czereśni

Staccato to kanadyjska odmiana czereśni, otrzymana w Stacji Summerland, ze swobodnego zapylenia kwiatów odmiany Sweetheart. Drzewo rośnie umiarkowanie silnie, wytwarza mocno rozłożystą...

Story Inored c.o.v. - parchoodporna, słodka, czerwona odmiana jabłoni

Parchoodporne odmiany jabłoni nie cieszą się dużo popularnością w krajowych sadach. Najczęściej sadziliśmy odmianę Topaz. Jednak i jej popularność z roku na rok maleje, z kilku...

Tisel – porzeczka o wysokiej wartości przetwórczej

Tisel to polska odmiana porzeczki czarnej (rodowód: Titania x samozapylenie). Krzew rośnie dość silnie. Pokrój wzniesiony, zwarty, z tendencją do zagęszczania się i rozkładania. Liście...

Podkładki dla jabłoni - 29 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 29 tygodniu 2021 roku. Jak...

Panon - obficie plonująca odmiana truskawki

Panon to późna, deserowa odmiana truskawki wyhodowana w Instytucie Sadownictwa i Kwiaciarstwa w Skierniewicach. Jest to bardzo obficie plonująca odmiana o bardzo trwałych, jędrnych i...

Drzewka - Grusze - 29 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 29...

Kalipso – odmiana śliwy wyhodowana w Instytucie Ogrodnictwa – PIB

Sezon na śliwki już niebawem się rozpocznie! W Instytut Ogrodnictwa - PIB została wyhodowana śliwa Kalipso. Odmiana Kalipso: plenna o wczesnej porze dojrzewania o smacznych, deserowych...

Nijisseiki – jedna z najsmaczniejszych grusz azjatyckich

Nijisseiki to jedna z najbardziej popularnych grusz azjatyckich, uprawiana w wielu rejonach świata. Jest to bardzo plenna odmiana, uważana za jedną z najsmaczniejszych grusz azjatyckich....

Sabina – wczesna odmiana wiśni

Sabina to polska odmiana wiśni, powstała ze skrzyżowania odmiany Łutówka i Schirpotreb. Drzewo rośnie silnie. Tworzy kulistą koronę, o sztywnych gałęziach, pokrytych licznymi...

P 60 – wegetatywna podkładka dla jabłoni

P 60 to wegetatywna podkładka dla jabłoni o sile wzrostu pośredniej - pomiędzy podkładkami karłowymi i półkarłowymi (między M.9 a M.26). W mateczniku rośnie średnio silnie,...

Temano – odmiana śliwy wpisana do KR w 2021 roku

W 2021 roku do krajowego rejestru wpisana została jedna odmiana śliwy. Tą odmianą jest Temano. Czym charakteryzuje się ta odmiana ? Drzewo o średniej sile wzrostu, tworzy średnio...

Bella – odmiana moreli wpisana do KR w 2021 roku

W 2021 roku do krajowego rejestru wpisana została jedna odmiana moreli. Tą odmianą jest Bella. Czym charakteryzuje się ta odmiana ? Drzewo o średniej silnie wzrostu, tworzy koronę...

Golden Italia – mutant odmiany Golden Dream

Golden Italia to mutant odmiany Golden Dream wyhodowany w Polsce przez grupę hodowlaną AJAPPLE w Żdżarach k/ Nowego Miasta. Drzewo rośnie średnio silnie. Korona jest duża, rozłożysta,...

Drzewka - Jabłonie - 28 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka - Czereśnie - 28 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka - Wiśnie - 28 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 28...

Ekowis – odmiana wiśni wpisana do KR w 2021 roku

W 2021 roku do krajowego rejestru wpisana została jedna odmiana wiśni. Tą odmianą jest Ekowis. Czym charakteryzuje się ta odmiana ? Drzewo rośnie silnie, tworzy koronę o...

Sobieski – odmiana gruszy wpisana do KR w 2021 roku

W 2021 roku do krajowego rejestru wpisana została jedna odmiana gruszy. Tą odmianą jest Sobieski. Czym charakteryzuje się ta odmiana ? Drzewo o średniej do dużej sile wzrostu, tworzy...

Putinka – odmiana jabłoni wpisana do KR w 2021 roku

W 2021 roku do krajowego rejestru wpisana została jedna odmiana jabłoni. Tą odmianą jest Putinka. Czym charakteryzuje się ta odmiana ? Drzewo o średniej sile wzrostu, tworzy zwisającą,...

Plonowanie i jakość owoców polskich odmian porzeczki czarnej

W doświadczeniu wdrożeniowym prowadzonym w latach 2016-2020 oceniano wartość produkcyjną 9 polskich odmian: ‘Tisel’, ‘Tiben’, ‘Ores’, ‘Ruben’, ‘Gofert’, ‘Polares’,...

Kwanza® – holenderska odmiana maliny o bardzo dużych owocach

Kwanza ® to nowa holenderska odmiana maliny o wysokie jakości. To bardzo plenna odmiana, łatwa do zbioru (ograniczona liczba pędów). Krzewy są zwarte, pędy proste. Mają duże liście i...

Biały Triumf - jedna najpopularniejszych odmian agrestu

Biały Triumf to angielska odmiana agrestu. Krzew rośnie silnie, ma pokrój kulisty, zwarty. Pędy długie, lekko wygięte, jednoroczne, jasnopopielate, dwuletnie - o ciemniejszej korze. Kolce...

Krzewy - Porzeczki - 27 tydzień 2021 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów porzeczek (czerwonej, czarnej i białej) w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka - Śliwy - 27 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 24...

Harlayne – morela wytrzymała na niskie temperatury

Harlayne to kanadyjska odmiana moreli. Powstała ze skrzyżowania klonu V51092 i SunGlo. Wzrost drzew jest silny, tworzy szeroką, rozłożystą koronę. To bardzo plenna odmiana moreli,...

Florence – nowa angielska odmiana deserowa

Na rynku Hurtowym w Broniszach pojawiła się w sprzedaży truskawka deserowa Florence. Jest to odmiana o dużych walorach smakowych, w Polsce jeszcze mało znana. Odmiana wydaje bardzo duże,...

Kalipso – polska odmiana śliwy wytrzymała na mróz

Odmiana Kalipso to polska odmiana śliwy, powstała ze skrzyżowania odmian Opal i Cacanska Lepotica. Otrzymanym została przez T. Jakubowskiego w Instytucie Sadownictwa i Kwiaciarstwa w...

Brzoskwinie o niepękających pestkach

Wadą wielu wczesnych odmian brzoskwini jest skłonność do pękania pestek w owocach i w konsekwencji całych owoców od strony szypułki. Jak informuje Instytut Ogrodnictwa i Kwiaciarstwa...

Fallgold – malina o słodkich, żółtych owocach

Krzew dorasta do 1-1,5 m wysokości. Kwitnie i owocuje już w pierwszym roku po posadzeniu. Fallgold to jedna z najsłodszych odmian malin, smakuje równie doskonale, co czerwone maliny. Owoce...

Gisela 5 - jedna z najwartościowszych podkładek karłowych dla czereśni

Gisela 5 to słabo rosnącą podkładką dla czereśni, wyhodowana Niemczech. Dobrze zrasta się z większością znanych odmian czereśni. Szczepione na tej podkładce drzewa są o 30-50%...

Granda i Ekowis - nowe odmiany wiśni Instytutu Ogrodnictwa – PIB

Interesującymi, nowymi odmianami wiśni hodowli Instytutu Ogrodnictwa – PIB, znajdującymi się obecnie w doświadczeniach wdrożeniowych są ‘Granda’ (W-18) i ‘Ekowis’ (W12/02)....

Zrazy/oczka czereśni i wiśni - 26 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji czereśni i wiśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Porównanie Zuzi Gali - Czy(m) różnią się te jabłka ?

Polskie sporty odmiany Gala. Zuzi Gala oraz Zuzi Gala Select. Zobaczcie czy(m) się różnią, oraz oceńcie sami ich wygląd. Zapraszamy do oglądania i komentarzy.

Krzewy owocowe - 26 tydzień 2021 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów owocowych (agrest, aronia, borówka, jagoda kamczacka, malina, dereń, jeżyna, świdośliwa, winorośl) w szkółkach...

Drzewka - Grusze - 26 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 26...

Wyorywacz szkółkarski

Wyorywacz szkółkarski to maszyna służąca do wyorywania drzewek oraz krzewów owocowych ze szkółki. Wyorywacz zbudowany jest z solidnej ramy wyposażonej w lemiesz pasywny z aktywnym...

Purpurna Sadowa – aktinidia o czerwonych soczystych owocach

Purpurna Sadowa to ukraińska, żeńska odmiana aktinidii. Pnącze dorasta do 10 m. Pędy wijące. Kwitnie na przełomie maja i czerwca. Jest to bardzo plenna odmiana. Do zapylenia i zawiązania...

Carola – odmiana gruszy o dużej wytrzymałość na mróz

Carola to deserowa odmiana gruszy, wyhodowana w Szwecji. Powstała w wyniku skrzyżowania odmian Johantorp i Komisówka. Wzrost drzewa jest średni lub słaby, korona stożkowa średnio...

Nefris – odmiana wiśni o aromatycznych i soczystych owocach

Nefris to polska odmiana wiśni, o średnio późnym terminie dojrzewania owoców. Drzewo rośnie średnio silnie. Tworzy owalną, zagęszczoną koronę, o konarach wzniesionych ku górze. W...

Aprica – włoska odmiana truskawki

Aprica to włoska, bardzo wczesna odmiana truskawki. Roślina ma średnio silny wzrost. Krzewy są kuliste, średnio wysokie, pokrój krzewu jest średnio zwarty. To bardzo plenna odmiana. Owoce...