Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
2019_A_InfoKarta

Polityka prywatności

Klauzula informacyjna dla użytkowników
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informuję, iż:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Marcin Zachwieja prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą SADNET MARCIN ZACHWIEJA, ul. Szkolna 26, 60-185 Skórzewo, NIP: 911-171-90-58 REGON: 020863317, e-mail: biuro@sadnet.pl;
2. Inspektorem ochrony danych osobowych jest Pan Artur Siwiński e-mail: inspektor@rodo-siwinski.pl.
3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu zarejestrowania i korzystania z portalu www.szkolkarstwo.com.pl na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. na podstawie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów, w szczególności do rejestracji w serwisie;
4. Państwa dane nie będą dalej przekazywane.
5. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.
6. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest ono konieczne do korzystania z niektórych funkcji serwisu. Niepodanie tych danych osobowych będzie skutkowało brakiem możliwości korzystania z niektórych funkcji serwisu.
7. Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych.
8. Państwa dane mogą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania, skutkiem czego będzie odpowiedni dobór reklam.
9. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Informacje o sposobie składania skargi dostępne są na stronie internetowej organu nadzorczego.

Bezpieczeństwo
Ochrona prywatności naszych użytkowników ma dla nas kluczowe znaczenie dlatego wprowadziliśmy system ochrony danych osobowych.

Gromadzenie danych
Dane osobowe naszych użytkowników wykorzystywane są tylko w zakresie niezbędnym dla bezproblemowej obsługi oraz zgodnie z upoważnieniem użytkownika.

Przechowywanie informacji
Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

Prawo do wglądu, aktualizacji i usunięcia danych
Każdy użytkownik serwisu szkolkarstwo.com.pl, który jest zarejestrowanym użytkownikiem ma możliwość wglądu, aktualizacji i usunięcia danych dotyczących jego osoby.

Sposób wykorzystania informacji o użytkowniku
Serwis sadownictwo.agro.pl nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom. Wszystkie zgromadzone dane są wykorzystywane w serwisie sadownictwo.agro.pl jedynie w celu zapewnienia ich funkcjonalności zgodnie z oczekiwaniami jego użytkowników.

Polityka Cookies
1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
 a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
 a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
 d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
 e) "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

Logi dostępowe
Statystyki serwera dostarczają nam szereg informacji dotyczących sposobu wykorzystywania serwisu sadownictwo.agro.pl przez użytkowników oraz ich numerów IP. Uzyskiwanie tych informacji jest typowe dla wszystkich serwisów internetowych. Służą one właściwej administracji serwerów, jak również dla celów statystycznych.

Kontakt
W przypadku pytań użytkowników dotyczących ochrony prywatności w serwisie szkolkarstwo.com.pl prosimy o wysyłanie uwag na adres: kontakt@szkolkarstwo.com.pl

B1_King_Roat
B2_Muna
B3_Ligol_RED
Sadzarka szkółkarska S-243 SOLAN

Sadzarka szkółkarska przeznaczona jest do półautomatycznego rzędowego wysadzania sadzonek o wysokości całkowitej (łącznie z systemem korzeniowym) do 110 cm na głębokość do 25 cm....

Darina – morela przystosowana do naszych warunków klimatycznych

Darina to czeska odmiana moreli. Drzewo początkowo rośnie silnie, ale po wejściu w pełnię owocowania średnio silnie. Tworzy dosyć szeroką, ale kulistą i umiarkowanie zagęszczona...

Morena – jagoda kamczacka o bardzo dużych owocach

Morena to obficie owocująca rosyjska odmiana jagody kamczackiej. Krzew wzniesiony, kulisty. Rośnie silnie, dorasta do 1,5 m wysokości. Zaczyna plonować w 2-3 roku po posadzeniu. Po kilku...

Sevar – winorośli na czerwone wino o ziołowym aromacie

Grona odmiany Sever są stożkowatocylindryczne, średnio zwarte, mają od 120 do 140 g. Jagody są małe, różnej średnicy, kuliste, czarne, z woskowym nalotem. Skórka cienka, mocna,...

Drzewka owocowe - brzoskwinie, morele - 12 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek brzoskwini i moreli na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka owocowe - orzech, leszczyna - 12 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek orzecha włoskiego i leszczyny w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 12...

Drzewka owocowe - grusze - 12 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 12...

P 14 – półkarłowa podkładka dla jabłoni

P 14 to wegetatywna, półkarłowa podkładka dla jabłoni, o sile wzrostu zbliżonej lub nieco większej od M.26. W mateczniku rośnie dość silnie, wydajność pędów z karpy matecznej jest...

Dazzle® – nowozelandzkie jabłko na rynek azjatycki

Nowa Zelandia chce olśnić świat nową odmianą jabłek. Według hodowców odmiana ta ma stać się jedną z najpopularniejszych na świecie. Dazzle® to nowa, nowozelandzka marka stworzona...

Halle – leszczyna o bardzo dużych i regularnych owocach

Halle to niemiecka odmiana leszczyny. Rośnie silnie. Tworzy wyniosłą koronę. Liście średnio duże, szerokoeliptyczne. Kotki bardzo liczne. Kwitnie bardzo późno. Orzechy odmiany...

Obsypnik szkółkarski

Obsypniki służą do obsypywanie karp matecznych w okresie wegetacji oraz po pobraniu podkładek na okres zimowy. Obsypnik mechaniczny: Obsypniki o napędzie wirników mechanicznym. Obsypnik...

Dickens – nowa odmiana truskawki o wysokiej jakości owocach

Dickens to nowa odmiana truskawki wyhodowana przez Courtney Weber profesora nadzwyczajnego z Uniwersytetu Rolnictwa i Nauk Przyrodniczych z siedzibą w Cornell AgriTech w Genewie, w stanie...

Wegetatywne rozmnażanie podkładek dla gruszy przez sadzonki zielne

Do zakładania nowoczesnych sadów gruszowych powinny być wykorzystywane wysokiej jakości drzewka, szczepione na podkładkach gwarantujących uzyskiwanie wysokich plonów i dobrej jakości...

Sandra® – czereśnia o niepękających owocach

Sandra® to czeska odmiana czereśni. Powstała za skrzyżowania odmiany Kordia i Semenac C13. Wzrost drzew jest silny, korona początkowo wzniesiona, potem pod ciężarem gałązek...

Zrazy/oczka jabłoni i gruszy - 11 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka owocowe - jabłonie - 11 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka owocowe - czereśnie - 11 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka owocowe - śliwy - 11 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 11...

M.9 T.337 – podklon podkładki M.9

M.9 T.337 to karłowa podkładka dla jabłoni wyhodowana w Holandii. Jest podklonem podkładki M.9, zaliczana do grupy pośredniej między formami juwenilnymi i senilnymi. Jest to podkładka o...

Polskie odmiany jeżyny polecane do uprawy towarowej

Jak informuje Instytut Ogrodnictwa szacuje się, że w Polsce jeżyna uprawiana jest na około 30 tysiącach hektarów. Dane dotyczące produkcji jeżyny podawane są wraz tzw. pozostałymi...

Elegantnyj – najwcześniejsza odmiana derenia jadalnego

Elegantnyj to odmiana derenia o słabej sile wzrostu, osiąga ok. 2 m wysokości oraz 2,5 m szerokości. To najwcześniejsza odmiana derenia jadalnego, termin dojrzewania owoców przypada na...

Ciągnik Damcon Multitrike

Ciągnik Damcon Multitrike może być stosowany w szkółkach drzewek owocowych min. do zwalczania chwastów, ochrony, nawożenia, uprawy gleby czy przycinania.

Polonus – nowa, przetwórcza odmiana porzeczki czarnej

Odmiana Polonus [(C2/1/62 x Ben Alder) x EM B1834/145], o numerze hodowlanym PC-1/4, 15 marca 2014 została zgłoszona do badań rejestrowych COBORU. To nowa odmiana porzeczki czarnej wyhodowana...

M7 – półkarłowa podkładka dla jabłoni

M7 to półkarłowa, wegetatywna podkładka dla jabłoni. Wyhodowana została w Anglii. To podkładka o dużych możliwościach adaptacyjnych do różnych warunków glebowych i klimatycznych....

Taja – nowa polska odmiana moreli

Odmiana Taja wytwarza atrakcyjne i bardzo smaczne owoce. W zależności od intensywności owocowania owoce mogą być średnie, duże, a nawet bardzo duże owoce, o masie 50-70 g. Przy...

Problem z dostępnością materiału szkółkarskiego w Rosji

Jednym z głównych czynników ograniczających/utrudniających produkcje sadowniczą w Rosji jest problemem z dostępnością materiału szkółkarskiego. Rosyjskie szkółki produkują rocznie...

Podkładki dla czereśni - 10 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla czereśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 10 tygodniu 2019 roku.

Polskie odmiany jagody kamczackiej polecane do uprawy towarowej

Jak informuje Instytut Ogrodnictwa jagoda kamczacka (Lonicera caerulea L. var. kamtschatica Sevast.), jest rośliną, która wzbudza coraz większe zainteresowanie. Poszukiwanie nowych,...

Polben – nowa polska odmiana porzeczki czarnej

Polben to nowa odmiana porzeczki czarnej wyhodowana w Zakładzie Hodowli Roślin Ogrodniczych Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach. 15 marca 2014 roku została zgłoszona do przedrejestrowych...

Aktualna sytuacja w szkółkach drzewek owocowych - Maciej Lipecki

W najbliższych latach tylko te szkółki, które potrafią pokonać te problemy i produkują ładne, wysokiej jakości drzewka mają szansę na rozwój ! Zaznaczył prezes Stowarzyszenia...

Krzewy owocowe - 10 tydzień 2019 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów owocowych (agrest, aronia, borówka, jagoda kamczacka, jeżyna, malina oraz porzeczka: czerwona, czarna i biała) w szkółkach...

Drzewka owocowe - wiśnie - 10 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 10...

MRT-20: Maszyna do przycinania korzeni drzewek

Przycinanie korzeni do sadzenia drzew to pracochłonna praca. Rozdrabniacz korzeni dla drzew owocowych MRT-20 od Baars Techniek to zmienia. Do obsługi maszyny wystarczą dwie osoby. MRT-20...

Sad śliwowy z drzew wysoko okulizowanych

Odmiany śliw szczepione na siewkach Węgierki Wangenheima na wysokości tradycyjnej – 10 cm, na bardzo dobrych glebach i przy stosowaniu nawadniania rosną w sadzie zbyt silnie. W związku z...

Lobo – jabłoń o soczystych i dużych owocach

Lobo to kanadyjska, deserowa odmiana jabłoni. Siewka z wolnego zapylenia odmiany McIntosh, otrzymana w Stacji Doświadczalnej Ottawa (Ontario) w 1906 roku. Do uprawy wprowadzona w 1930 roku. W...

Flair – jedna z najwcześniej dojrzewających truskawek

Flair to nowa holenderska odmiana truskawki wyhodowana przez Flevo Berry. Bardzo plenna odmiana. To jedna z najwcześniej dojrzewających odmian truskawek o niezwykle atrakcyjnych i smacznych...

Łora – jedna z najbardziej wartościowych odmian winorośli

Łora to ukraińska, deserowa odmiana winorośli o bardzo smacznych i okazałych owocach. Jest to odmiana obcopylna, ale zapyla się bardzo dobrze. Grona stożkowe, średnio zwarte, bardzo...

Gisela 6 – podkładka do sadów czereśniowych na gorszych glebach

Gisela 6 jest mniej wymagającą podkładką pod czereśnie niż Gisela 5. Pochodzi z hodowli niemieckiej. Wigor tego klonu jest pomiędzy Gisela 5 a Prunus avium. Pomimo żywiołowego wzrostu...

Stare odmiany drzew owocowych w białostockim sadzie edukacyjnym

Jeszcze w tym roku powstanie w Białymstoku pierwszy sad edukacyjny. Nasadzenia rozpoczną się na wiosnę w Parku Antoniuk. To będzie kolejne w mieście, atrakcyjne miejsce do wypoczynku i...

Golden Queen – jedna z najsłodszych odmian maliny

Golden Queen to średnio wczesna, powtarzająca owocowanie odmiana maliny. Krzewy dorastają do około 1,2 m. Pędy są wzniesione ku górze, pokryte licznymi i miękkimi kolcami. Jest to jedna...

Envy® – jabłko o słodkim, nieciemniejącym miąższu

Envy® to marka stworzona dla odmiany Scilate. Wyhodowana została w Hort Research Institute w Havelock w Nowej Zelandii w 1985 roku. Powstała ze skrzyżowania odmiany Royal Gala i Braeburn....

Podkładki dla jabłoni - 9 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 9 tygodniu 2019 roku.

Swietljaczok – wielkoowocowa odmiana derenia jadalnego

Swjetljaczok to ukraińska, wielkoowocowa odmiana derenia jadalnego. Krzew tworzy zwartą i dość zagęszczoną koronę. Owoce odmiany Swjetljaczok są bardzo duże, ciemnoczerwone o masie 6,5...

Drzewka owocowe - czereśnie - 9 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka owocowe - orzech, leszczyna - 9 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek orzecha włoskiego i leszczyny w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 9...

Drzewka owocowe - grusze - 9 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 9...

Pigwa S1 – wegetatywna podkładka dla gruszy

Pigwa S1 to polska, wegetatywna podkładka dla gruszy. To podkładka o wzroście zbliżonym do Pigwy A. Bardzo dobrze rozmnaża się w mateczniku. Wykazuje większą zgodność zrastania z...

Cosmic Crisp® - nowa obiecująca odmiana jabłoni

Cosmic Crisp® to odmiana jabłoni powstała ze skrzyżowania odmiany Enterprise i Honeycrisp. Wyselekcjonowana została w Washington State University. Kwitnie od 5 do 7 dni po Gali i Red...

Faith – późna odmiana truskawki o atrakcyjnych owcach

Faith to nowa, bardzo plenna odmiana truskawki o silnej sile wzrostu, dlatego wymaga dużej odległości sadzenia. Została wyhodowana przez Flevo Berry. Faith to późna odmiana truskawki o...

Zrazy/oczka czereśni - 8 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji czereśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

instagram