Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
2020_TSW_szkolkarstwo

Polityka prywatności

Klauzula informacyjna dla użytkowników
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informuję, iż:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Marcin Zachwieja prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą SADNET MARCIN ZACHWIEJA, ul. Szkolna 26, 60-185 Skórzewo, NIP: 911-171-90-58 REGON: 020863317, e-mail: biuro@sadnet.pl;
2. Inspektorem ochrony danych osobowych jest Pan Artur Siwiński e-mail: inspektor@rodo-siwinski.pl.
3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu zarejestrowania i korzystania z portalu www.szkolkarstwo.com.pl na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. na podstawie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów, w szczególności do rejestracji w serwisie;
4. Państwa dane nie będą dalej przekazywane.
5. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.
6. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest ono konieczne do korzystania z niektórych funkcji serwisu. Niepodanie tych danych osobowych będzie skutkowało brakiem możliwości korzystania z niektórych funkcji serwisu.
7. Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych.
8. Państwa dane mogą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania, skutkiem czego będzie odpowiedni dobór reklam.
9. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Informacje o sposobie składania skargi dostępne są na stronie internetowej organu nadzorczego.

Bezpieczeństwo
Ochrona prywatności naszych użytkowników ma dla nas kluczowe znaczenie dlatego wprowadziliśmy system ochrony danych osobowych.

Gromadzenie danych
Dane osobowe naszych użytkowników wykorzystywane są tylko w zakresie niezbędnym dla bezproblemowej obsługi oraz zgodnie z upoważnieniem użytkownika.

Przechowywanie informacji
Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

Prawo do wglądu, aktualizacji i usunięcia danych
Każdy użytkownik serwisu szkolkarstwo.com.pl, który jest zarejestrowanym użytkownikiem ma możliwość wglądu, aktualizacji i usunięcia danych dotyczących jego osoby.

Sposób wykorzystania informacji o użytkowniku
Serwis sadownictwo.agro.pl nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom. Wszystkie zgromadzone dane są wykorzystywane w serwisie sadownictwo.agro.pl jedynie w celu zapewnienia ich funkcjonalności zgodnie z oczekiwaniami jego użytkowników.

Polityka Cookies
1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
 a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
 a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
 d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
 e) "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

Logi dostępowe
Statystyki serwera dostarczają nam szereg informacji dotyczących sposobu wykorzystywania serwisu sadownictwo.agro.pl przez użytkowników oraz ich numerów IP. Uzyskiwanie tych informacji jest typowe dla wszystkich serwisów internetowych. Służą one właściwej administracji serwerów, jak również dla celów statystycznych.

Kontakt
W przypadku pytań użytkowników dotyczących ochrony prywatności w serwisie szkolkarstwo.com.pl prosimy o wysyłanie uwag na adres: kontakt@szkolkarstwo.com.pl



REKLAMA

polecane_odmiany_polecane
Muna
Zuzi Gala
King_Roat
Ligol_RED
Gala_Dark Baron
Dark Idol 2
Sander
Obsypnik szkółkarski

Obsypniki służą do obsypywanie karp matecznych w okresie wegetacji oraz po pobraniu podkładek na okres zimowy. Obsypnik mechaniczny: Obsypniki o napędzie wirników mechanicznym. Obsypnik...

Zrazy/oczka czereśni i wiśni - 47 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji czereśni i wiśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Strawberry Sensation – nowa odmiana jagody kamczackiej

Strawberry Sensation to średnio-późna odmiana jagody kamczackiej. Należy do grupy Blue Treasure. Pokrój krzewu w kształcie kopuły, dobrze rozkrzewiony. Dorasta do 1,5 m wysokości i 1,5 m...

Hardy Red – odmiana aktinidii o wiśniowo-czerwonych owocach

Hardy Red to odmiana pochodząca z USA. Niegdyś klasyfikowana jako aktinidia purpurowa, według najnowszej systematyki uznawana jest, jako odmiana aktinidii ostrolistnej. Krzew rośnie silnie....

Jive – truskawka o ponadprzeciętnej jędrności owocach

Jive to holenderska, późna odmiana truskawki. Wzrost roślin jest umiarkowany. Ma mała ilość rozłogów dzięki czemu roślina całą energię przeznacza na tworzenie owoców. To bardzo...

P 22 – wegetatywna podkładka karłowa dla jabłoni

P 22 to wegetatywna podkładka karłowa dla jabłoni. Wyhodowana została w Polsce przez skrzyżowania Antonówki z M 9. W mateczniku rośnie umiarkowanie, wydajność pędów z karpy matecznej...

Krzewy - Porzeczki - 47 tydzień 2019 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów porzeczek (czerwonej, czarnej i białej) w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Irena® - jedna z najnowszych i najciekawszych odmian czereśni

Irena® to czeska odmiana czereśni powstała ze skrzyżowania odmiany Kordia i M. Reward. Jest najnowszą odmianą z grupy odmian późnych - kwitnie i dojrzewa razem z Reginą. Jest...

Drzewka - Śliwy - 47 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 47...

Drzewka - Wiśnie - 47 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 47...

Szkolenie - Wytwarzanie elitarnego materiału szkółkarskiego roślin sadowniczych

Instytut Ogrodnictwa serdecznie zaprasza na szkolenia realizowane w Ramach Programu Wieloletniego IO 2015-2020 "Działania na rzecz poprawy konkurencyjności i innowacyjności sektora...

Alwa – odmiana jabłoni wytrzymała na mróz

Alwa to odmiana deserowa i przerobowa. Średnio podatna na parcha jabłoni, a mało podatna na mączniaka. Jej drzewa są bardzo wytrzymałe na mróz. Dobrymi zapylaczami dla te odmiany jabłoni...

Polska odmiana borówki KazPliszka

KazPliszka to polska odmiana borówki prawnie chroniona, wyhodowana przez dr Kazimierza Pliszka. Krzew o średniej sile wzrostu, pędy sztywne, wzniesione. Owoce kuliste, ciemnoszafirowe,...

Wyorywacz szkółkarski

Wyorywacz szkółkarski to maszyna służąca do wyorywania drzewek oraz krzewów owocowych ze szkółki. Wyorywacz zbudowany jest z solidnej ramy wyposażonej w lemiesz pasywny z aktywnym...

M.9 T.337 – podklon podkładki M.9

M.9 T.337 to karłowa podkładka dla jabłoni wyhodowana w Holandii. Jest podklonem podkładki M.9, zaliczana do grupy pośredniej między formami juwenilnymi i senilnymi. Jest to podkładka o...

Podkładki dla jabłoni - 46 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 46 tygodniu 2019 roku. Jak...

Early Korvik® – wydajna i niezawodna odmiana czereśni

Early Korvik® to czeska odmiana czereśni, mutacja odmiany Korvik (Kordia x Vic). To jedna z najłatwiejszych w prowadzeniu odmiana czereśni. Drzewo rośnie średnio silnie, tworząc z...

Drzewka - Czereśnie - 46 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka - Grusze - 46 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 46...

Drzewka ze szkółki Janka Kozerskiego

Gospodarstwo szkółkarskie istnieje od 1989r. Powierzchnia gospodarstwa zajmuje około 100ha (grunty własne i dzierżawione). Rocznie pod uprawami szkółkarskimi znajduje się ponad 40ha,...

Drzewka ze szkółki Andrzeja i Szymona Nowakowskich

Wizyta w gospodarstwie szkółkarskim Panów Andrzeja i Szymona Nowakowskich. Zobaczcie jakie drzewka produkuje szkółka w Żdżarach, oraz jak zorganizowane jest wykopywanie drzewek ze...

Debreceni Bötermö - węgierska odmiana wiśni

Debreceni Bötermö to węgierska odmiana wiśni, wyselekcjonowana w obrębie wiśni Pandy. Drzewo rośnie silnie, tworzy wyniosłą, mocno ulistnioną koronę. Kwitnie o jeden dzień później...

Fallgold – malina o słodkich, żółtych owocach

Krzew dorasta do 1-1,5 m wysokości. Kwitnie i owocuje już w pierwszym roku po posadzeniu. Fallgold to jedna z najsłodszych odmian malin, smakuje równie doskonale, co czerwone maliny. Owoce...

Grandarosa – nowa polska odmiana truskawki

Grandarosa to nowa odmiana deserowa truskawki o średnio wczesnej porze dojrzewania owoców. Cenna z uwagi na bardzo atrakcyjny wygląd, wysoką jędrność i dobry smak owoców oraz obfite...

Odmiany śliwy japońskiej polecane do uprawy towarowej

Śliwa japońska znajduje coraz więcej zwolenników, zarówno wśród polskich sadowników jak i konsumentów. Przeprowadzone w Instytucie Sadownictwa i Kwiaciarstwa (obecnie Instytut...

Profesjonalne nożyce do szczepienia drzewek

Profesjonalne dwu-funkcyjne szczypce do szczepienia drzewek idealnie nadają się do szczepienia drzew i krzewów owocowych i ozdobnych. Zależnie od rodzaju szczepienia jakie chcemy...

Jacinta® – późno kwitnąca odmiana czereśni

Jacinta® to czeska, wczesna odmiana czereśni o wysokiej jakości owocach. Wypełnia lukę na rynku owoców czereśni po zbiorach Burlata i Kasandry. Wzrost drzew jest silny, korona średnio...

Podkładki dla czereśni - 45 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla czereśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 45 tygodniu 2019 roku....

Reno2® - czerwony mutant odmiany Szampion

Reno2® to polska odmiana jabłoni wyhodowana w Żdżarach [Gospodarstwo Szkółkarskie Andrzej i Szymon Nowakowscy]. Jest to czerwony mutant odmiany Szampion. Drzewo rośnie średnio silnie, po...

Krzewy owocowe - 45 tydzień 2019 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów owocowych (agrest, aronia, borówka, jagoda kamczacka, malina) w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl....

Drzewka - Jabłonie - 45 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka - Brzoskwinie, Morele - 45 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek brzoskwini i moreli na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Poemat – malina polecana do produkcji owoców deserowych

Poemat to polska odmiana maliny wyhodowana w Sadowniczym Zakładzie Doświadczalnym Instytutu Ogrodnictwa w Brzeznej Sp. z o.o. (rodowód: Polka x 03226, numer hodowlany 07544). To nowa, plenna...

Kasandra® – czereśnia imponująca plennością i jakością owoców

Kasandra® to czeska odmiana czereśni, która wysunęła się na czoło wśród odmian wczesnych 2 tygodnia dojrzewania czereśni. Powstała ze skrzyżowania odmiany Burlat i Sunburst. Obecna...

Sweet Sensation® – gruszka pełna witamin

Sweet Sensation® to klubowa odmiana gruszy, naturalna mutacja Doyenné du Comice. Została odkryta w 1992 roku przez Simona Broertjesa, producenta gruszek w Wijdenes w Holandii. Sweet...

Dwurzędowa obijarka do liści porzeczek

Maszyn służy do mechanicznego usuwania liści z sadzonek porzeczek przed wykopaniem ze szkółki. Maszyna usuwa liście jednocześnie z dwóch rzędów.

Podkładki dla śliwy - 44 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla śliwy w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 44 tygodniu 2019 roku. Jak...

Gisela 5 - jedna z najwartościowszych podkładek karłowych dla czereśni

Gisela 5 to słabo rosnącą podkładką dla czereśni, wyhodowana Niemczech. Dobrze zrasta się z większością znanych odmian czereśni. Szczepione na tej podkładce drzewa są o 30-50%...

Drzewka - Wiśnie - 44 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 44...

Lauwers czy Solan - kombajn wyorywujący drzewka

Szkółkarze coraz częściej używają kombajnów do wykopywania drzewek owocowych, oraz podkładek w szkółkach. Mają do dyspozycji dwie propozycje. Krajową firmy Solan, oraz belgijską...

Krzewy - Porzeczki - 44 tydzień 2019 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów porzeczek (czerwonej, czarnej i białej) w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka - Śliwy - 44 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 44...

Intensywny sad śliwowy z drzew szczepionych na podkładce GF 655/2

Z badań przeprowadzony przez ISiK podkładka GF 655/2 może uzupełnić asortyment podkładek stosowanych dla śliw w Polsce. W porównaniu do tradycyjnej podkładki ałyczy, która dominuje w...

Drzewka ze szkółki Michała Bijaka

Dziś przyjrzymy się konkretnym drzewką jabłoni jakie oferuje szkółka Michała Bijaka z Usarzowa woj. Świętokrzyskie. Zapraszamy do zapoznania się z drzewkami jabłoni: 0:32 - Wilton's...

Yello® – egzotyczne, chrupiące i soczyste jabłko

Marka Yello® została stworzona dla odmiany Shinano Gold. To japońska odmiana jabłoni znaleziona w 1993 roku w Nagano, powstała przez skrzyżowanie odmiany Golden Delicious i Senshu. Owoce...

Zrazy/oczka jabłoni i gruszy - 43 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji jabłoni i gruszy w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Tamara® – odmiana czereśni o największych owocach

Tamara® to czołowa odmiana wielkoowocowa, wprowadzana w nadchodzących latach do produkcji na całym świecie. Odmiana czeska, powstała ze skrzyżowania odmiany Krupnopłodnaja i Van. Ze...

MM106 – półkarłowa podkładka dla jabłoni

MM106 to wegetatywna, półkarłowa podkładka dla jabłoni wyhodowana w Anglii. Podkładka średnio silnie rosnąca o wysokim współczynniku rozmnażania. Wegetację rozpoczyna wcześnie a...

Drzewka - Czereśnie - 43 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka - Grusze - 43 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 43...