Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polityka prywatności

Klauzula informacyjna dla użytkowników
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informuję, iż:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Marcin Zachwieja prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą SADNET MARCIN ZACHWIEJA, ul. Szkolna 26, 60-185 Skórzewo, NIP: 911-171-90-58 REGON: 020863317, e-mail: biuro@sadnet.pl;
2. Inspektorem ochrony danych osobowych jest Pan Artur Siwiński e-mail: inspektor@rodo-siwinski.pl.
3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu zarejestrowania i korzystania z portalu www.szkolkarstwo.com.pl na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. na podstawie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów, w szczególności do rejestracji w serwisie;
4. Państwa dane nie będą dalej przekazywane.
5. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.
6. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest ono konieczne do korzystania z niektórych funkcji serwisu. Niepodanie tych danych osobowych będzie skutkowało brakiem możliwości korzystania z niektórych funkcji serwisu.
7. Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych.
8. Państwa dane mogą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania, skutkiem czego będzie odpowiedni dobór reklam.
9. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Informacje o sposobie składania skargi dostępne są na stronie internetowej organu nadzorczego.

Bezpieczeństwo
Ochrona prywatności naszych użytkowników ma dla nas kluczowe znaczenie dlatego wprowadziliśmy system ochrony danych osobowych.

Gromadzenie danych
Dane osobowe naszych użytkowników wykorzystywane są tylko w zakresie niezbędnym dla bezproblemowej obsługi oraz zgodnie z upoważnieniem użytkownika.

Przechowywanie informacji
Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

Prawo do wglądu, aktualizacji i usunięcia danych
Każdy użytkownik serwisu szkolkarstwo.com.pl, który jest zarejestrowanym użytkownikiem ma możliwość wglądu, aktualizacji i usunięcia danych dotyczących jego osoby.

Sposób wykorzystania informacji o użytkowniku
Serwis sadownictwo.agro.pl nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom. Wszystkie zgromadzone dane są wykorzystywane w serwisie sadownictwo.agro.pl jedynie w celu zapewnienia ich funkcjonalności zgodnie z oczekiwaniami jego użytkowników.

Polityka Cookies
1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
 a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
 a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
 d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
 e) "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

Logi dostępowe
Statystyki serwera dostarczają nam szereg informacji dotyczących sposobu wykorzystywania serwisu sadownictwo.agro.pl przez użytkowników oraz ich numerów IP. Uzyskiwanie tych informacji jest typowe dla wszystkich serwisów internetowych. Służą one właściwej administracji serwerów, jak również dla celów statystycznych.

Kontakt
W przypadku pytań użytkowników dotyczących ochrony prywatności w serwisie szkolkarstwo.com.pl prosimy o wysyłanie uwag na adres: kontakt@szkolkarstwo.com.pl

B1_King_Roat
B2_Muna
B3_Gala_Schnico
B4_czeresnie_com_pl
B4_miejsce
Mutsu NK – mutant odmiany Mutsu

Mutsu NK to polska odmiana jabłoni. Mutant odmiany Mutsu. Wyhodowana została w Żdżarach [Gospodarstwo Szkółkarskie Andrzej i Szymon Nowakowscy; INSAD-Prusy]. Wzrost drzew jest silny,...

Ciągnik szczudłowy Rath Highlander V70

Ciągnik szczudłowy Rath Highlander V70 służy do mechanicznego usuwania chwastów między rzędami drzewek w szkółkach. Konstrukcja ciągnika w połączeniu z nowoczesnymi elementami...

Florence – nowa angielska odmiana deserowa

Na rynku Hurtowym w Broniszach pojawiła się w sprzedaży truskawka deserowa Florence. Jest to odmiana o dużych walorach smakowych, w Polsce jeszcze mało znana. Odmiana wydaje bardzo duże,...

Najdiena – śliwa japońska

Śliwa japońska znajduje coraz więcej zwolenników, zarówno wśród polskich sadowników jak i konsumentów. Przeprowadzone w Instytucie Sadownictwa i Kwiaciarstwa (obecnie Instytut...

Zrazy/oczka grusz - 25 tydzień 2018 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji grusz w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Rosetta – odmiana porzeczki o dużych i smacznych owocach

Rosetta to holenderska odmiana porzeczki czerwonej, otrzymana w Instytucie Hodowli Roślin Ogrodniczych w Wageningen w latach sześćdziesiątych. Powstała ze skrzyżowania odmiany Jonkheer van...

Rubinstep – jedno z ciekawszych "dzieci" odmiany Rubin

Rubinstep to czeska odmiana jabłoni powstała ze skrzyżowania odmiany Rubin i Clivia. Wzrost drzew jest słaby lub średni, korona typu compact, tworzy dużo krótkopędów. Odmiana wcześnie...

Drzewka owocowe - czereśnie - 25 tydzień 2018 r.

Jak wynika z naszego zestawienia aktualnie 23 szkółki zarejestrowane w naszym serwisie posiadają w swojej ofercie drzewka czereśni na podkładce Colt. Najbardziej popularną odmianą na tej...

Drzewka owocowe - wiśnie - 25 tydzień 2018 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 25...

Ciągnik Damcon Multitrike

Ciągnik Damcon Multitrike może być stosowany w szkółkach drzewek owocowych min. do zwalczania chwastów, ochrony, nawożenia, uprawy gleby czy przycinania.

Oktavia – późna odmiana czereśni

Oktavia to niemiecka odmiana czereśni, otrzymana w wyniku skrzyżowania odmiany Schneidera Późna i R 57/35. Drzewo rośnie średnio silnie. Tworzy zagęszczoną koronę z dużą liczbą...

Toro – odmiana borówki polecana do mrożenia

Toro to deserowa odmiana borówki, powstała ze skrzyżowania odmiany Earliblue i Ivanhoe. Wzrost młodych roślin jest słaby, w starszym wieku dość silny. Pokrój najpierw rozłożysty, a w...

Pigwa C – wegetatywna podkładka dla gruszy

Pigwa C to wegetatywna podkładka dla gruszy. Wyhodowana została w East Malling w Anglii. W mateczniku rozmnaża się dobrze, jednak rośliny mateczne szybciej się starzeją w porównaniu z...

Presenta – późna odmiana śliwy

Odmiana Presenta to późna odmiana śliwy, powstała ze skrzyżowania odmiany Ortenauer z odmianą President. Wzrost średnio mocny, niezagęszczony, z silnym opadaniem owocujących gałęzi....

Linosa – truskawka powtarzająca owocowanie

Linosa to odmiana truskawki powtarzająca owocowanie. Roślina o średniej sile wzrostu. Liście mają intensywny zielony kolor. Jest to bardzo plenna odmiana. Owoce odmiany Linosa są...

Honeygold – amerykańska odmiana jabłoni o soczystych owocach

Honeygold to amerykańska odmiana jabłoni, wyselekcjonowana w Stacji Doświadczalnej Excelsior w stanie Minnesota z odmian Golden Delicious i Haralson w 1947 roku (autor: W.H. Aldesman). W...

Polar – polska odmiana jeżyny

Polar to polska, deserowa odmiana jeżyny. Wyhodowana została w Sadowniczym Zakładzie Doświadczalnym Instytutu Ogrodnictwa w Brzeznej. Wzrost roślin silny, krzew nie tworzy odrostów...

Maycrest – wczesna odmiana brzoskwini o niepękających pestkach

Wadą wielu wczesnych odmian brzoskwini jest skłonność do pękania pestek w owocach i w konsekwencji całych owoców od strony szypułki. Pęknięte owoce zasiedlane są przez skorki, które...

Podkładki dla jabłoni - 24 tydzień 2018 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 24 tygodniu 2018 roku. Jak...

Nowe odmiany czereśni - przedstawia Grzegorz Sękowski

Relacja filmowa z naszej dzisiejszej wizyty (11/06/2018r.) w sadzie pomologicznym odmian czereśni znajdującego się przy szkółce drzewek owocowych Pana Grzegorza Sękowskiego w Tarnowie k....

Drzewka owocowe - śliwy - 24 tydzień 2018 r.

Jak wynika z naszego zestawienia, aktualnie 21 szkółek zarejestrowanych w naszym serwisie posiada w swojej ofercie drzewka śliwy na podkładce Ałycza. Najbardziej popularną odmianą śliwy...

Drzewka owocowe - grusze - 24 tydzień 2018 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 24...

Debreceni Bötermö - węgierska odmiana wiśni

Debreceni Bötermö to węgierska odmiana wiśni, wyselekcjonowana w obrębie wiśni Pandy. Drzewo rośnie silnie, tworzy wyniosłą, mocno ulistnioną koronę. Kwitnie o jeden dzień później...

Nożyce (sekatory) do szczepienia Scionon Grafting Shears

Artykuły szkólkarskie firmy SCIONON to innowacyjne narzędzia przeznaczone do szybkiego, dokładnego i efektywnego przygotowywania szczepów (zrazów) drzewek bez użycia noża. Nożyce są...

Sam – czereśnia o niepękających owocach

Sam to siewka z wolnego zapylenia czereśni oznaczonej symbolem V-160140, otrzymanej wcześniej z wolnego zapylenia odmiany Windsor. Wzrost drzew jest początkowo średnio silny, potem silny....

Renkloda Althana – deserowa i przetwórcza odmiana śliwy

Renkloda Althana jest siewką Renklody Zielonej Wielkiej, otrzymaną w Czechosłowacji w latach 1850 - 1860 przez Prochaskę, ogrodnika w posiadłości hr. Althana. Wzrost drzewa jest średnio...

Nektaryna Fantasia

Fantasia to amerykańska odmiana nektaryny. Powstała ze skrzyżowania odmiany Gold King i siewki Red King. Wzrost drzew jest średnio silny. To cenna, bardzo plenna, deserowa odmiana nektaryny....

Czereśniowe muzeum – ukryte skarby genetyczne

Czereśniowy full-wypas w Arboretum Uniwersytetu Wrocławskiego w Wojsławicach. Stare, smakowite i starannie wyselekcjonowane odmiany czereśni właśnie owocują. A wszystkie owoce są dla...

Podkładki dla wiśni - 23 tydzień 2018 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla wiśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 23 tygodniu 2018 roku. Jak...

Golden Dream – mutant odmiany Golden Delicious

Golden Dream to polska odmiana jabłoni. Mutant odmiany Golden Delicious. Wyhodowana została w Żdżarach [Gospodarstwo Szkółkarskie Andrzej i Szymon Nowakowscy]. Wzrost drzew jest średni,...

Duet – polska odmiana jagody kamczackiej

Duet to polska, bardzo plenna odmiana jagody kamczackiej. Krzew ma wzniesiony pokrój, dorasta do 1,5 m wysokości. Jest jedną z bardziej popularnych i chętnie kupowanych odmian jagody...

Drzewka owocowe - jabłonie - 23 tydzień 2018 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka owocowe - czereśnie - 23 tydzień 2018 r.

Jak wynika z naszego zestawienia aktualnie 23 szkółki zarejestrowane w naszym serwisie posiadają w swojej ofercie drzewka czereśni na podkładce Colt. Najbardziej popularną odmianą na tej...

Pokusa – malina powtarzająca owocowanie

Pokusa to polska odmiana maliny, powtarzająca owocowanie. Jest to silnie rosnąca odmiana, wydaje średnią liczbę odrostów korzeniowych, z których wyrastają pędy różnej długości, od...

Red Faworytka – czerwony sport odmiany Faworytka

Red Faworytka to czerwony sport odmiany Faworytka. Początkowo rośnie silnie, po wejściu w owocowanie tempo wzrostu maleje. W owocowanie wchodzi dość późno, zwłaszcza gdy jest zbyt mocno...

Čačanska Rana – deserowa odmiana śliwy

Čačanska Rana to deserowa, jugosłowiańska odmiana śliwy, otrzymana w Instytucie Sadownictwa w Ćaćak w 1961 r. Powstała ze skrzyżowania odmiany Węgierka Wangenheima i Węgierka...

Harken – brzoskwinia o dużej wytrzymałości na mróz

Harken to kanadyjska odmiana brzoskwini. Drzewo rośnie średnio silnie, tworząc dość zagęszczoną koronę. Zarówno drzewo, jak i pąki kwiatowe są odporne na mróz. Owoce odmiany Harken...

Zrazy/oczka jabłoni - 22 tydzień 2018 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka owocowe - brzoskwinie, morele - 22 tydzień 2018 r.

Jak wynika z naszego zestawienia aktualnie 6 szkółek zarejestrowanych w naszym serwisie posiada w swojej ofercie drzewka brzoskwini na podkładce Rakoniewicka. Najbardziej popularne odmiany na...

Drzewka owocowe - wiśnie - 22 tydzień 2018 r.

Jak wynika z naszego zestawienia aktualnie 26 szkółek zarejestrowanych w naszym serwisie posiada w swojej ofercie drzewka wiśni na podkładce Antypka. Najbardziej popularną odmianą na tej...

Grusza kaukaska – generatywna podkładka dla gruszy

Grusza kaukaska to generatywna, silnie rosnąca podkładka dla gruszy. Nadaje się na słabsze gleby. System korzeniowy jest słabo rozgałęziony, ale głęboko się korzeni, dlatego nie wymaga...

Sadzarka szkółkarska S-243 SOLAN

Sadzarka szkółkarska przeznaczona jest do półautomatycznego rzędowego wysadzania sadzonek o wysokości całkowitej (łącznie z systemem korzeniowym) do 110 cm na głębokość do 25 cm....

Record – jedna z najładniejszych wielkoowocowych śliw

Record to odmiana śliwy wyhodowana w Rumuni, siewka z wolnego zapylenia śliwy Renkloda Fioletowa. Wzrost drzew jest średnio silny lub silny. Tworzy luźną, niezagęszczającą się koronę....

Concorde – deserowa odmiana gruszy

Concorde to deserowa, angielska odmiana gruszy. Postała ze skrzyżowania odmiany Komisówka i Konferencja. Wzrost drzew jest umiarkowanie silny, korona wzniesiona, stożkowa z gałęziami...

Ambrozja – truskawka o poziomkowym smaku

Owoce tej odmiany wyróżniają się mocno poziomkowym smakiem i zapachem. Wyjątkowo delikatny smak owoców czyni ją elitarną, delikatesową, dla wymagającego klienta. Mimo niższego...

Topaz – odmiana jabłoni o wybitnie smacznych owocach

Topaz to zimowa odmiana jabłoni o owocach twardych dobrze znoszących transport. Jest to odmiana czeska, powstała ze skrzyżowania odmiany Rubin i Vanda. Drzewo charakteryzuje się średnią...

Zrazy/oczka czereśni - 21 tydzień 2018 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji czereśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Krzewy owocowe - 21 tydzień 2018 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów owocowych (agrest, aronia, borówka, jagoda kamczacka, jeżyna, malina oraz porzeczka: czerwona, czarna i biała) w szkółkach...

Drzewka owocowe - grusze - 21 tydzień 2018 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 21...

Gold Bohemia – wybitnie deserowa odmiana jabłoni

Gold Bohemia to mutant odmiany Bohemia, znaleziony w Czechach. Odmiana w szkółce i w pierwszych latach po posadzeniu rośnie bardzo silnie, natomiast po wejściu w okres owocowania wzrost...