Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tapener
VICTORINOX

Polityka prywatności

Klauzula informacyjna dla użytkowników
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informuję, iż:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Marcin Zachwieja prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą SADNET MARCIN ZACHWIEJA, ul. Szkolna 26, 60-185 Skórzewo, NIP: 911-171-90-58 REGON: 020863317, e-mail: biuro@sadnet.pl;
2. Inspektorem ochrony danych osobowych jest Pan Artur Siwiński e-mail: inspektor@rodo-siwinski.pl.
3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu zarejestrowania i korzystania z portalu www.szkolkarstwo.com.pl na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. na podstawie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów, w szczególności do rejestracji w serwisie;
4. Państwa dane nie będą dalej przekazywane.
5. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.
6. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest ono konieczne do korzystania z niektórych funkcji serwisu. Niepodanie tych danych osobowych będzie skutkowało brakiem możliwości korzystania z niektórych funkcji serwisu.
7. Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych.
8. Państwa dane mogą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania, skutkiem czego będzie odpowiedni dobór reklam.
9. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Informacje o sposobie składania skargi dostępne są na stronie internetowej organu nadzorczego.

Bezpieczeństwo
Ochrona prywatności naszych użytkowników ma dla nas kluczowe znaczenie dlatego wprowadziliśmy system ochrony danych osobowych.

Gromadzenie danych
Dane osobowe naszych użytkowników wykorzystywane są tylko w zakresie niezbędnym dla bezproblemowej obsługi oraz zgodnie z upoważnieniem użytkownika.

Przechowywanie informacji
Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

Prawo do wglądu, aktualizacji i usunięcia danych
Każdy użytkownik serwisu szkolkarstwo.com.pl, który jest zarejestrowanym użytkownikiem ma możliwość wglądu, aktualizacji i usunięcia danych dotyczących jego osoby.

Sposób wykorzystania informacji o użytkowniku
Serwis sadownictwo.agro.pl nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom. Wszystkie zgromadzone dane są wykorzystywane w serwisie sadownictwo.agro.pl jedynie w celu zapewnienia ich funkcjonalności zgodnie z oczekiwaniami jego użytkowników.

Polityka Cookies
1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
 a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
 a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
 d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
 e) "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

Logi dostępowe
Statystyki serwera dostarczają nam szereg informacji dotyczących sposobu wykorzystywania serwisu sadownictwo.agro.pl przez użytkowników oraz ich numerów IP. Uzyskiwanie tych informacji jest typowe dla wszystkich serwisów internetowych. Służą one właściwej administracji serwerów, jak również dla celów statystycznych.

Kontakt
W przypadku pytań użytkowników dotyczących ochrony prywatności w serwisie szkolkarstwo.com.pl prosimy o wysyłanie uwag na adres: kontakt@szkolkarstwo.com.pl



REKLAMA

polecane_odmiany_polecane
Muna
Zuzi Gala
King_Roat
Ligol_RED
Gala_Dark Baron
Dark Idol 2
Sander
Gloster – odmiana jabłoni o dużych, atrakcyjnych owocach

Gloster to niemiecka odmiana jabłoni otrzymana w Stacji Doświadczalnej York w 1951 roku przez skrzyżowanie odmian Glockenapfel i Richared Delicious. W produkcji od 1969 r., do Polski...

Kolorowe Goldeny - Dream, Italia, Reinders

Krótki wstęp na temat jabłek i pochodzenie tych odmian: Golden Delicious - siewka nieznanego pochodzenia, Golden Delicious Reinders - sport odmiany Golden Delicious o mniejszej skłonności...

Poemat – malina polecana do produkcji owoców deserowych

Poemat to polska odmiana maliny wyhodowana w Sadowniczym Zakładzie Doświadczalnym Instytutu Ogrodnictwa w Brzeznej Sp. z o.o. (rodowód: Polka x 03226, numer hodowlany 07544). To nowa, plenna...

Drzewka - Jabłonie - 27 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka - Grusze - 27 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 27...

Tapener szkółkarski MAX HT-R1

Wysokiej jakości zszywacz ogrodniczy do spinania sadzonek, drzewek z tyczką oraz podwiązywania roślin takich jak: winorośl, pomidory, ogórki, papryka, pnącza itp. Tapener szkółkarski...

Altess – truskawka powtarzająca owocowanie

Altess to holenderska odmiana truskawki wyhodowana przez Flevo Berry. Jest średnio odporna na mączniaka, wytrzymała na wysoką temperaturę latem. To powtarzająca owocowanie odmiana...

Red Faworytka – czerwony sport odmiany Faworytka

Red Faworytka to czerwony sport odmiany Faworytka. Początkowo rośnie silnie, po wejściu w owocowanie tempo wzrostu maleje. W owocowanie wchodzi dość późno, zwłaszcza gdy jest zbyt mocno...

Porównanie Zuzi Gali - Czy(m) różnią się te jabłka ?

Polskie sporty odmiany Gala. Zuzi Gala oraz Zuzi Gala Select. Zobaczcie czy(m) się różnią, oraz oceńcie sami ich wygląd. Zapraszamy do oglądania i komentarzy.

Gisela 5 - karłowa podkładka dla czereśni

Gisela 5 to słabo rosnącą podkładką dla czereśni, wyhodowana Niemczech. Dobrze zrasta się z większością znanych odmian czereśni. Szczepione na tej podkładce drzewa są o 30-50%...

King® Roat Red Delicious

King® Roat Red Delicious jest mutantem odkrytym w Lagundo niedaleko Merano w Południowym Tyrolu ze względu na bardzo intensywny kolor owoców. Jest typowym pół-spurem, o sile wzrostu...

Ken's Red – odmiana aktinidii o czerwonych owocach

Ken's Red to nowozelandzka odmiana aktinidii. Wieloletnie, silne wijące się pnącze, osiąga do kilku metrów wysokości. To plenna odmiana aktinidii o czerwonych, słodkich owocach. Owoce...

Jonkheer van Tets – holenderska odmiana porzeczki czerwonej

Jonkheer van Tets to holenderska odmiana porzeczki czerwonej, popularna w całej Europie. Powstała ze skrzyżowania odmiany Faya Płodna i Scotch. Wzrost krzewów jest bardzo silny. Pokrój...

Drzewka - Czereśnie - 26 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka - Wiśnie - 26 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 26...

Zdrowy materiał szkółkarski warunkiem opłacalność produkcji sadowniczej

Zdrowy, spełniający wymagania określone w przepisach prawa materiał szkółkarski jest podstawowym warunkiem gwarantującym opłacalność produkcji sadowniczej. Materiał szkółkarski...

Parlando - nowa odmiana truskawki

W połowie czerwca podczas Dnia Otwartego Gospodarstwa Fresh Forward odbyła się prezentacja nowej odmiany truskawek ogrodowych Parlando. Testy wykazały, że nowa odmiana, wcześniej znana...

Paulared – jabłoń o efektownych, smacznych owocach

Paulared to amerykańska odmiana jabłoni, znaleziona w 1960 roku jako siewka nieznanego pochodzenia w miejscowości Sparta w stanie Michigan. Wprowadzona do uprawy został w 1967 r. Do Polski...

Silvia – bardzo smaczna, deserowa odmiana śliwy

Silvia to rumuńska odmiana śliwy otrzymana w 1978r. przez skrzyżowanie odmiany Renkloda Althana i Wczesna Riwersa. Drzewo rośnie średnio silnie, tworzy wyniosłą koronę z licznymi...

Sander – letnia odmiana jabłoni

Sander to letnia, deserowa odmiana jabłoni. Wyselekcjonowana została w Żdżarach w gospodarstwie Andrzeja i Szymona Nowakowskich w wyniku skrzyżowania odmiany Sunrise i Delbarestivale....

M.9 T.337 – podklon podkładki M.9

M.9 T.337 to karłowa podkładka dla jabłoni wyhodowana w Holandii. Jest podklonem podkładki M.9, zaliczana do grupy pośredniej między formami juwenilnymi i senilnymi. Jest to podkładka o...

Drzewka - Śliwy - 25 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 25...

Drzewka - Jabłonie - 24 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Które polskie odmiany maliny są najlepsze ?

Malina właściwa jest od dawna bardzo ważnym gatunkiem roślin sadowniczych w grupie krzewów jagodowych. Obecnie w naszym kraju produkuje się ponad 100 tys. ton malin, pod tym względem...

Rebella – odmiana jabłoni do sadów przemysłowych

Rebella to odmiana jabłoni wyhodowana w Instytut Sadownictwa Dresden-Pillnitz. Postała ze skrzyżowania odmiany Golden Delicious i Remo. Ochrona odmiany: od 1997, chroniona na terytorium UE od...

Drzewka - Grusze - 24 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 24...

Siewka Ałyczy – podkładka dla śliw

Siewka Ałyczy jest podkładką powszechnie stosowaną w produkcji drzewek śliw.  Drzewa szczepione na tej podkładce rosną silnie i na ogół dość późno wchodzą w okres owocowania....

Hardy Red – odmiana aktinidii o wiśniowo-czerwonych owocach

Hardy Red to odmiana pochodząca z USA. Niegdyś klasyfikowana jako aktinidia purpurowa, według najnowszej systematyki uznawana jest, jako odmiana aktinidii ostrolistnej. Krzew rośnie silnie....

Groniasta z Ujfehertoi – ceniona odmiana wiśni

Groniasta z Ujfehertoi to węgierska odmiana wiśni, nieznanego pochodzenia. Młode drzewa rosną początkowo silnie, później umiarkowanie. Korona wyniosła, gałęzie sztywne, pokryta...

Zuzi Gala – pięknie wybarwiony mutant odmiany Gala

Zuzi Gala to mutant odmiany Gala wyhodowany w Polsce przez grupę hodowlaną AJAPPLE w Żdżarach k/ Nowego Miasta. Drzewo rośnie średnio silnie. Korona jest rozłożysta, średnio...

Atut – polska odmiana jagody kamczackiej

Atut to polska odmiana jagody kamczackiej. Krzew ma pokrój kulisty, wzniesiony i zwarty. Rośnie umiarkowanie silnie, dorasta do ok. 1,5 metra wysokości. Jest to jedna z bardziej popularnych i...

Lukasówka – późnojesienna odmiana gruszy

Lukasówka to stara, francuska odmiana gruszy. Znaleziona jako przypadkowa siewka w lesie w Blois w 1874 roku. W Polsce uprawiana jako jedna z najcenniejszych, późnojesiennych odmian gruszy....

Ciągnik szczudłowy FENDT 310 Vario

Ciągniki rolnicze serii 300 Vario to kontynuacja dobrze znanej w Polsce niezawodnej, ekonomicznej serii 300C i 300Ci. Dziś przedstawiamy jego modyfikacja, a raczej dostosowanie jako ciągnik...

Limvalnera – nowa odmiana truskawki

Kilka dni po ostatnich zbiorach Limvalnera, odmiany opracowanej przez holenderską firmę Limgroup, producenci i handlowcy zaczęli dokonywać oceny sezonu, która wydaje się że przerosła...

Krzewy - Porzeczki - 23 tydzień 2022 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów porzeczek (czerwonej, czarnej i białej) w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Krzewy owocowe - 23 tydzień 2022 rok

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów owocowych (agrest, aronia, borówka, jagoda kamczacka, malina, dereń, jeżyna, świdośliwa, winorośl) w szkółkach...

Muna – smak z Mutsu, trwałość z Najdareda

Muna to nowa odmiana jabłoni grupy hodowlanej AJAPPLE. Jest siewką odmiany Mutsu i Najdared. Wzrost drzew jest średnio silny, po wejściu w okres owocowania średni. Korona stożkowa o...

Nowa odmiana borówki „Delight”

Firma Costa prowadzi uznany na całym świecie Program Poprawy Odmian, opracowując nowe odmiany borówki, które są licencjonowane w regionach, w tym w obu Amerykach, Maroku, Chinach i Afryce...

Węgierka Zwykła – jedna z najpopularniejszych odmian śliwy

Węgierka Zwykła to jedna z najstarszych i najpopularniejszych odmian śliwy. Wzrost drzew jest średnio silny. Tworzy stożkowatą koronę, która potem staje się kulista, umiarkowanie...

M26 - najbardziej wytrzymała na mróz podkładka z serii M

M26 to wegetatywna, półkarłowa podkładka dla jabłoni wyhodowana w Anglii. W mateczniku rozmnaża się dobrze. Równie dobrze mnoży się przez sadzonki zdrewniałe. W sadzie nie ma...

Delniwa – odmiana maliny Spółki Niwa

Delniwa to wczesna odmiana maliny powtarzająca owocowanie chroniona tymczasowym prawem do odmiany od 15 stycznia 2017 roku. Jest to odmiana polska, wyhodowana w Spółce Niwa Hodowla Roślin...

Gold Milenium – letnia, parchoodporna odmiana jabłoni

Gold Milenium to letnia, deserowa odmiana jabłoni. Wyselekcjonowana została przez Edwarda Żurawicza w Instytucie Sadownictwa i Kwiaciarstwa z populacji siewek o nieznanym rodowodzie,...

Rondo – odmiana winorośli na wysokiej jakości czerwone wino

Rondo to niemiecka odmiana winorośli. Wzrost krzewów jest umiarkowanie silny. Liście średniej wielkości, 3-klapowe, okrągłe, ciemnozielone, o słabo zaznaczonych klapach. Łoza średniej...

Gala Schniga® SchniCo(s) – odmiana o dużej stabilności

Gala Schniga® SchniCo(s) jest mutacją odmiany Gala Schniga Schnitzer i została opracowana w KSB w południowym Tyrolu. Drzewo naturalnie rośnie średnio silnie. Kwitnie kilka dni wcześniej...

Amarant Niwa – polska odmiana truskawki

Odmiana przyjęta do badań rejestracyjnych COBORU w 2014 roku, równocześnie z objęciem jej Tymczasową Ochroną Prawną. W jej rodowodzie znajdują się...

Drzewka - Czereśnie - 22 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka - Wiśnie - 22 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 22...

Nowa odmiana nektaryny

Firma Royal z Sewilli, pionier w badaniach i rozwoju nowych odmian owoców pestkowych i jagód od ponad trzydziestu lat, rozpoczęła sezon od wprowadzenia na rynek nowej odmiany swojej wczesnej...

Nana – odmiana wiśni o dużej wytrzymałości na mróz

Nana to rumuńska odmiana wiśni, otrzymana przez skrzyżowanie odmiany Crisana i Morella Neagra. Drzewo rośnie silnie, tworzy rozłożystą, średnio zagęszczoną koronę. Kwitnie średnio...

Mutacji odmiany Gala mamy bardzo dużo. Czy(m) się różnią ?

Jabłka odmiany Gala to temat który w różnych aspektach pojawia się w mediach bardzo często w ostatnich dniach. Nas w tym materiale video będzie interesować fakt, różnicy bądź...