Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polityka prywatności

Klauzula informacyjna dla użytkowników
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informuję, iż:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Marcin Zachwieja prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą SADNET MARCIN ZACHWIEJA, ul. Szkolna 26, 60-185 Skórzewo, NIP: 911-171-90-58 REGON: 020863317, e-mail: biuro@sadnet.pl;
2. Inspektorem ochrony danych osobowych jest Pan Artur Siwiński e-mail: inspektor@rodo-siwinski.pl.
3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu zarejestrowania i korzystania z portalu www.szkolkarstwo.com.pl na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. na podstawie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów, w szczególności do rejestracji w serwisie;
4. Państwa dane nie będą dalej przekazywane.
5. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.
6. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest ono konieczne do korzystania z niektórych funkcji serwisu. Niepodanie tych danych osobowych będzie skutkowało brakiem możliwości korzystania z niektórych funkcji serwisu.
7. Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych.
8. Państwa dane mogą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania, skutkiem czego będzie odpowiedni dobór reklam.
9. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Informacje o sposobie składania skargi dostępne są na stronie internetowej organu nadzorczego.

Bezpieczeństwo
Ochrona prywatności naszych użytkowników ma dla nas kluczowe znaczenie dlatego wprowadziliśmy system ochrony danych osobowych.

Gromadzenie danych
Dane osobowe naszych użytkowników wykorzystywane są tylko w zakresie niezbędnym dla bezproblemowej obsługi oraz zgodnie z upoważnieniem użytkownika.

Przechowywanie informacji
Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

Prawo do wglądu, aktualizacji i usunięcia danych
Każdy użytkownik serwisu szkolkarstwo.com.pl, który jest zarejestrowanym użytkownikiem ma możliwość wglądu, aktualizacji i usunięcia danych dotyczących jego osoby.

Sposób wykorzystania informacji o użytkowniku
Serwis sadownictwo.agro.pl nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom. Wszystkie zgromadzone dane są wykorzystywane w serwisie sadownictwo.agro.pl jedynie w celu zapewnienia ich funkcjonalności zgodnie z oczekiwaniami jego użytkowników.

Polityka Cookies
1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
 a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
 a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
 d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
 e) "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

Logi dostępowe
Statystyki serwera dostarczają nam szereg informacji dotyczących sposobu wykorzystywania serwisu sadownictwo.agro.pl przez użytkowników oraz ich numerów IP. Uzyskiwanie tych informacji jest typowe dla wszystkich serwisów internetowych. Służą one właściwej administracji serwerów, jak również dla celów statystycznych.

Kontakt
W przypadku pytań użytkowników dotyczących ochrony prywatności w serwisie szkolkarstwo.com.pl prosimy o wysyłanie uwag na adres: kontakt@szkolkarstwo.com.pl



REKLAMA

polecane_odmiany_polecane
Muna
Zuzi Gala
King_Roat
Ligol_RED
Gala_Dark Baron
Dark Idol 2
Sander
Horka® – jedna z najsmaczniejszych odmian czereśni

Horka® jest mocnym konkurentem dla odmian o środkowej pory dojrzewania czereśni - bije je wielkością owoców i stabilnym, dobrym owocowaniem. Owoce tej odmiany są bardzo duże, mają od 10...

Reno2® - czerwony mutant odmiany Szampion

Reno2® to polska odmiana jabłoni wyhodowana w Żdżarach [Gospodarstwo Szkółkarskie Andrzej i Szymon Nowakowscy]. Jest to czerwony mutant odmiany Szampion. Drzewo rośnie średnio silnie, po...

Drzewka - Jabłonie - 4 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka - Grusze - 4 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 4...

Które odmiany jagody kamczackiej są najlepsze ?

Owoce jagody kamczackiej należą do najwcześniejszych w sezonie. Pierwsze owoce pojawiają się już pod koniec maja, a pełnia owocowania przypada na czerwiec. Sa bogate w składniki...

Freiminer – odmiana winorośli na białe wino wysokiej jakości

Freiminer to niemiecka odmiana winorośli. Wzrost krzewów jest umiarkowanie silny. Liście średniej wielkości, okrągłe, prawie bez klap, ciemnozielone. Łoza średniej grubości, brązowa,...

Gala Schniga® Schnico Red(s)

Gala Schniga® Schnico Red(s) jest mutacją odmiany Gala Schniga Schnitzer. Została znaleziona w Nals w Tyrolu Południowym. Drzewo rośnie średnio silnie. Kwitnie dwa dni wcześniej od...

M7 – półkarłowa podkładka dla jabłoni

M7 to półkarłowa, wegetatywna podkładka dla jabłoni. Wyhodowana została w Anglii. To podkładka o dużych możliwościach adaptacyjnych do różnych warunków glebowych i klimatycznych....

Krzewy - Porzeczki - 3 tydzień 2022 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów porzeczek (czerwonej, czarnej i białej) w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Early Korvik® – wydajna i niezawodna odmiana czereśni

Early Korvik® to czeska odmiana czereśni, mutacja odmiany Korvik (Kordia x Vic). To jedna z najłatwiejszych w prowadzeniu odmiana czereśni. Drzewo rośnie średnio silnie, tworząc z...

Drzewka - Wiśnie -3 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 3...

Drzewka - Czereśnie - 3 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Nowe odmiany jabłoni na TSW 2022

Rozpoczynam publikacje materiałów video, które mogliśmy zebrać podczas tegorocznej edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa (TSW) 2022. Z uwagi, że sad zaczyna się w szkółce, również...

TSW 2022 po szkółkarsku

12 i 13 stycznia 2022 roku w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie odbyły się po raz trzynasty Targi Sadownictwa i Warzywnictwa TSW 2022. Targi TSW to doskonała okazja do zapoznana się z aktualnymi...

Zasady obrotu materiałem szkółkarskim w UE

Strategia funkcjonowania Unii Europejskiej gwarantuje możliwości sprawnego przepływu dóbr pomiędzy poszczególnymi państwami członkowskimi. W przypadku roślin, produktów roślinnych i...

Czereśnie - kwalifikacja drzewek owocowych 2021 r.

Jak wynika z udostępnionego przez Państwową Inspekcję Ochrony Roślin i Nasiennictwa raportu kwalifikacji drzewek owocowych w 2021 roku szkółkarze wyprodukowali w sumie 267 750 sztuk...

Krzewy owocowe - 2 tydzień 2022 rok

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów owocowych (agrest, aronia, borówka, jagoda kamczacka, malina, dereń, jeżyna, świdośliwa, winorośl) w szkółkach...

Drzewka - Śliwy - 2 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 2...

Jabłonie - kwalifikacja drzewek owocowych 2021 r.

Jak wynika z najnowszego raportu PIORiN w 2021 roku produkcja drzewek owocowych odbywała się na powierzchni ok. 294 hektarów w 106 szkółkach. W przypadku jabłoni zakwalifikowano w sumie 7...

Rosetta – odmiana porzeczki o dużych i smacznych owocach

Rosetta to holenderska odmiana porzeczki czerwonej, otrzymana w Instytucie Hodowli Roślin Ogrodniczych w Wageningen w latach sześćdziesiątych. Powstała ze skrzyżowania odmiany Jonkheer van...

Dr Szymanowski – polska odmiana aktinidii

Dr Szymanowski to polska, dwupłciowa odmiana aktinidii o smacznych owocach. Pnącze bardzo szybko się rozrasta. Roczny przyrost do 2 m, dzięki czemu z każdym rokiem uprawy roślina pokrywa...

Rita® – najwcześniejsza odmiana czereśni

Rita® to odmiana czereśni która otwiera rynek czereśni wczesnych, o atrakcyjnym wyglądzie i smaku, mająca walory handlowe zbliżone do Burlata. Wielkością owoców może dorównać...

Golden Delicious – jedna z najsmaczniejszych odmian jabłoni

Golden Delicious to amerykańska odmiana jabłoni, znaleziona w 1890 roku jako siewka nieznanego pochodzenia w okręgu Clay w stanie Zachodnia Wirginia. W produkcji od 1916 r., w Polsce polecana...

Ciągnik szczudłowy Rath Highlander V70

Ciągnik szczudłowy Rath Highlander V70 służy do mechanicznego usuwania chwastów między rzędami drzewek w szkółkach. Konstrukcja ciągnika w połączeniu z nowoczesnymi elementami...

Podkładki dla czereśni -1 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla czereśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 1 tygodniu 2022 roku. Jak...

Drzewka - Jabłonie - 1 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka - Grusze - 1 tydzień 2022 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 1...

Muna – smak z Mutsu, trwałość z Najdareda

Muna to nowa odmiana jabłoni grupy hodowlanej AJAPPLE. Jest siewką odmiany Mutsu i Najdared. Wzrost drzew jest średnio silny, po wejściu w okres owocowania średni. Korona stożkowa o...

Toselli Marvel TN – opryskiwacz dla szkółek

Mavel TN to specjalnie zaprojektowany opryskiwacz dla szkółek firmy Toselli z regulowaną wysokością wysięgnika od 50 do 290 cm. Pojemność 2300-2500-3000 litów; Rozstaw kół: 2000 –...

Drzewka - Czereśnie - 51 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

P 14 – półkarłowa podkładka dla jabłoni

P 14 to wegetatywna, półkarłowa podkładka dla jabłoni, o sile wzrostu zbliżonej lub nieco większej od M.26. W mateczniku rośnie dość silnie, wydajność pędów z karpy matecznej jest...

Carmen® – czereśnia która zawładnęła europejskim rynkiem odmian

Carmen® odmiana czereśni która zawładnęła europejskim rynkiem odmian średnio wczesnych - za sprawą swych ogromnych owoców o znakomitym smaku. Bardzo tej odmiany są duże, w masie od 9...

Które szkółki zobaczymy na TSW 2022

W dniach 12 i 13 stycznia 2022 roku w Ptak Warszaw Expo w Nadarzynie k. Warszawy odbędzie się XII edycja Tarów Sadownictwa i Warzywnictwa TSW 2022. TSW to największa w Polsce impreza...

Drzewka - Wiśnie - 51 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 51...

Red Delicious: King Roat, Jeromine, Red Cap oraz Viktored - porównajmy

Cztery odmiany z grupy Red Delicious. King Roat, Jeromine, Red Cap oraz Viktored. Porównamy jabłka oraz wzrost drzew w sadzie. Zapraszamy do oglądania.  

Grusza kaukaska – generatywna podkładka dla gruszy

Grusza kaukaska to generatywna, silnie rosnąca podkładka dla gruszy. Nadaje się na słabsze gleby. System korzeniowy jest słabo rozgałęziony, ale głęboko się korzeni, dlatego nie wymaga...

Gloster – odmiana jabłoni o dużych, atrakcyjnych owocach

Gloster to niemiecka odmiana jabłoni otrzymana w Stacji Doświadczalnej York w 1951 roku przez skrzyżowanie odmian Glockenapfel i Richared Delicious. W produkcji od 1969 r., do Polski...

Virgil – przetwórcza odmiana brzoskwini

Vigril to kanadyjska odmiana brzoskwini. Powstała ze skrzyżowania odmiany Veecling i NJC-95. Wzrost drzew jest średnio silny. Owoc odmiany Vigril są owalne, mają od 120 do 180 g (pojedyncze...

Fabiola® - jedna z najwartościowszych późnych odmian czereśni

Fabiola® to czeska odmiana czereśni powstała ze skrzyżowania odmiany Kordia i Van. To jedna z nowszych, bardzo późnych odmian czereśni, w segmencie Reginy - wyróżniająca się świetną...

Podkładki dla jabłoni - 50 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 50 tygodniu 2021 roku. Jak...

Drzewka - Śliwy - 50 tydzień 2021 r.

Sprawdźcie które szkółki posiadają w swojej ofercie drzewka śliwy. Jakie odmiany śliwy i na jakich podkładach posiadają w sowich ofertach szkółki ? W zestawieniach podajemy...

Pandy 103 – jedna z najsmaczniejszych odmian wiśni

Odmiana Pandy 103 to wybitnie deserowa odmiana wiśni, uważana za jedną z najsmaczniejszych. Owoce tej odmiany nadają się również do przetwórstwa i mrożenia. Jest to odmiana plenna,...

Taśmociąg szkółkarski

Maszyna jest bardzo pomocna przy rozkładaniu i zbieraniu podpór szkółkarskich . Maszynę ciągniemy na szkółkę ciągnikiem za specjalny uchwyt. Na polu ciągnik przepinamy z zaczepu...

Mutacji odmiany Gala mamy bardzo dużo. Czy(m) się różnią ?

Jabłka odmiany Gala to temat który w różnych aspektach pojawia się w mediach bardzo często w ostatnich dniach. Nas w tym materiale video będzie interesować fakt, różnicy bądź...

P 22 – wegetatywna podkładka karłowa dla jabłoni

P 22 to wegetatywna podkładka karłowa dla jabłoni. Wyhodowana została w Polsce przez skrzyżowania Antonówki z M 9. W mateczniku rośnie umiarkowanie, wydajność pędów z karpy matecznej...

Bluecrop – najpopularniejsza odmiana borówki

Odmiana Bluecrop jest uważana za najbardziej wartościową odmianę borówki. Otrzymana została ze skrzyżowania dwóch mieszańców GM-37 (Jersey x Pioneer) i CU-5 (Stanley x June), jest...

Serena – obficie plonująca odmiana winorośli

Serena to niemiecka odmiana winorośli. Wzrost krzewów jest silny. Liście średniej wielkości, okrągłe, 3-klapowe, o słabo zaznaczonych klapach, ciemnozielone. Brzegi liści z łagodnym...

Story Inored c.o.v. - parchoodporna, słodka, czerwona odmiana jabłoni

Parchoodporne odmiany jabłoni nie cieszą się dużo popularnością w krajowych sadach. Najczęściej sadziliśmy odmianę Topaz. Jednak i jej popularność z roku na rok maleje, z kilku...

Zuzi Gala Select – mutant odmiany Zuzi Gala

Zuzi Gala Select to mutant odmiany Zuzi Gala wyhodowany w Polsce przez grupę hodowlaną AJAPPLE w Żdżarach k/ Nowego Miasta. Drzewo rośnie słabo lub średnio silnie, tworzy stożkowate,...

M.9 T.337 – podklon podkładki M.9

M.9 T.337 to karłowa podkładka dla jabłoni wyhodowana w Holandii. Jest podklonem podkładki M.9, zaliczana do grupy pośredniej między formami juwenilnymi i senilnymi. Jest to podkładka o...