Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polityka prywatności

Klauzula informacyjna dla użytkowników
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informuję, iż:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Marcin Zachwieja prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą SADNET MARCIN ZACHWIEJA, ul. Szkolna 26, 60-185 Skórzewo, NIP: 911-171-90-58 REGON: 020863317, e-mail: biuro@sadnet.pl;
2. Inspektorem ochrony danych osobowych jest Pan Artur Siwiński e-mail: inspektor@rodo-siwinski.pl.
3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu zarejestrowania i korzystania z portalu www.szkolkarstwo.com.pl na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. na podstawie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów, w szczególności do rejestracji w serwisie;
4. Państwa dane nie będą dalej przekazywane.
5. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.
6. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest ono konieczne do korzystania z niektórych funkcji serwisu. Niepodanie tych danych osobowych będzie skutkowało brakiem możliwości korzystania z niektórych funkcji serwisu.
7. Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych.
8. Państwa dane mogą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania, skutkiem czego będzie odpowiedni dobór reklam.
9. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Informacje o sposobie składania skargi dostępne są na stronie internetowej organu nadzorczego.

Bezpieczeństwo
Ochrona prywatności naszych użytkowników ma dla nas kluczowe znaczenie dlatego wprowadziliśmy system ochrony danych osobowych.

Gromadzenie danych
Dane osobowe naszych użytkowników wykorzystywane są tylko w zakresie niezbędnym dla bezproblemowej obsługi oraz zgodnie z upoważnieniem użytkownika.

Przechowywanie informacji
Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

Prawo do wglądu, aktualizacji i usunięcia danych
Każdy użytkownik serwisu szkolkarstwo.com.pl, który jest zarejestrowanym użytkownikiem ma możliwość wglądu, aktualizacji i usunięcia danych dotyczących jego osoby.

Sposób wykorzystania informacji o użytkowniku
Serwis sadownictwo.agro.pl nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom. Wszystkie zgromadzone dane są wykorzystywane w serwisie sadownictwo.agro.pl jedynie w celu zapewnienia ich funkcjonalności zgodnie z oczekiwaniami jego użytkowników.

Polityka Cookies
1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
 a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
 a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
 d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
 e) "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

Logi dostępowe
Statystyki serwera dostarczają nam szereg informacji dotyczących sposobu wykorzystywania serwisu sadownictwo.agro.pl przez użytkowników oraz ich numerów IP. Uzyskiwanie tych informacji jest typowe dla wszystkich serwisów internetowych. Służą one właściwej administracji serwerów, jak również dla celów statystycznych.

Kontakt
W przypadku pytań użytkowników dotyczących ochrony prywatności w serwisie szkolkarstwo.com.pl prosimy o wysyłanie uwag na adres: kontakt@szkolkarstwo.com.pl



REKLAMA

polecane_odmiany_polecane
Muna
Zuzi Gala
King_Roat
Ligol_RED
Gala_Dark Baron
Dark Idol 2
Sander
Faworytka – letnia odmiana gruszy

Faworytka to odmiana gruszy wyhodowana w USA, powstała w wyniku skrzyżowania odmiany Flamandka i Bonkreta Williamsa. Drzewo charakteryzuje się silnym wzrostem. Korona szeroko-stożkowata ze...

Ciągnik Damcon Multitrike

Ciągnik Damcon Multitrike może być stosowany w szkółkach drzewek owocowych min. do zwalczania chwastów, ochrony, nawożenia, uprawy gleby czy przycinania.

President – jedna z najpopularniejszych odmian śliwy

President to odmiana śliwy wyhodowana w Anglii. Wzrost drzewa jat umiarkowany. Początkowo tworzy dość wąską koronę, o konarach wzniesionych do góry. Po wejściu w okres owocowania korona...

Dereń – odmiany i perspektywy uprawy

Wskutek analitycznej i syntetycznej selekcji w Narodowym Ogrodzie Botanicznym zostały wyselekcjonowane popularne gatunki derenia: ‘Wawiłowiec’, ‘Władymirskij’, ‘Wydubieckij',...

Frutana® – wstawka skarlająca dla czereśni

Frutana® jest typem wiśni stepowej (Prunus fruticosa Pall) wyselekcjonowanym w Instytucie Sadownictwa i Kwiaciarstwa w Skierniewicach z przeznaczeniem do produkcji drzewek czereśni ze...

Nowe odmiany jeżyn

Konsumpcja jeżyn i ich przetworów będzie wzrastała ze względu na coraz większe zapotrzebowanie na tzw. zdrową żywność. Możliwy jest również rozwój eksportu tych owoców. Światowym...

Muna - drzewa 8,6,4 letnie - porównajmy

Zapowiadany kolejny film na temat odmiany Muna ze starszych nasadzeń. Drzewka posadzone zostały 8,6,4 lata temu. Zobaczcie jak plonuje i jak wyglądają jabłka. W materiale filmowym również...

Import mat. szkółkarskiego oraz rozmnożeniowego i nasadzeniowego po BREXICIE

Zgodnie z decyzją wykonawczą Komisji C(2020)9590 z dnia 22.12.2020 r. wyprodukowany w Zjednoczonym Królestwie: materiał rozmnożeniowowy i nasadzeniowy warzyw (inny niż nasiona) oraz...

Malina - kwalifikacja krzewów 2020 r.

Jak wynika z raportu opublikowanego przez PIORiN szkółkarze w 2020 roku wyprodukowali w sumie 120 020 sztuk krzewów 12 odmian malin. Największą popularnością wśród malin cieszyła się...

Nowe wczesne odmiany truskawek

W Stacji Doświadczalnej Owoców Jagodowych w Köln-Auweiler co roku testowanych jest wiele nowych odmian truskawek. Po pierwszej kontroli prowadzonej w gruncie bez tuneli dana odmiana trafia do...

Gisela 6 – podkładka do sadów czereśniowych na gorszych glebach

Gisela 6 jest mniej wymagającą podkładką pod czereśnie niż Gisela 5. Pochodzi z hodowli niemieckiej. Wigor tego klonu jest pomiędzy Gisela 5 a Prunus avium. Pomimo żywiołowego wzrostu...

Krzewy - Porzeczki - 2 tydzień 2021 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów porzeczek (czerwonej, czarnej i białej) w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka - Grusze - 2 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 2...

Drzewka - Wiśnie - 2 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 2...

Brzoskwinie, morele - kwalifikacja drzewek owocowych 2020 r.

Jak wynika z raportu opublikowanego przez PIORiN w 2020 roku szkółkarze wyprodukowali 9 170 sztuk drzewek 7 odmian brzoskwini oraz 20 280 drzewek 5 odmian moreli. Największą popularność w...

Krzewy owocowe - 1 tydzień 2021 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów owocowych (agrest, aronia, borówka, jagoda kamczacka, malina, dereń) w szkółkach zarejestrowanych w serwisie...

Paskowane Gale - Gala SchniCo, Natali Gala, Gala Schniga, Gala Mitsch

Pasek, prążek, piękne jabłka. Wszystkie ? I tak i nie. Popatrzcie na drzewa tych sportów Gali. Zobaczcie jabłka. Jakie jest wzrost wegetatywny, jaka zmieność posiadają jabłka....

P 60 – wegetatywna podkładka dla jabłoni

P 60 to wegetatywna podkładka dla jabłoni o sile wzrostu pośredniej - pomiędzy podkładkami karłowymi i półkarłowymi (między M.9 a M.26). W mateczniku rośnie średnio silnie,...

Śliwa - kwalifikacja drzewek owocowych 2020 r.

Z opublikowanego przez Państwową Inspekcję Ochrony Roślin i Nasiennictwa raportu wynika, że w 2020 roku szkółkarze wyprodukowali w sumie 188 466 sztuk drzewek 26 odmian śliwy. Numerem...

Wiśnie - kwalifikacja drzewek owocowych 2020 r.

Jak wynika z raportu opublikowanego przez PIORiN w 2020 roku szkółkarze wyprodukowali 517 500 sztuk drzewek 10 odmian wiśni. Numerem jeden, podobnie jak w ubiegłych latach było odmiana...

Drzewka - Czereśnie - 1 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka - Jabłonie - 1 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Podkładki dla jabłoni - 53 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 53 tygodniu 2020 roku. Jak...

Rozmnażanie generatywne aronii – szybkie uzyskanie mat. szkółkarskiego?

Jak informuje ISiK (obecnie Instytut Ogrodnictw) w Polsce i w innych krajach, aronia rozmnażana jest zarówno wegetatywnie, jak i generatywnie (z nasion). Wynika to z minimalnej zmienności...

Grusze - kwalifikacja drzewek owocowych 2020 r.

Z przedstawionego przez PIORiN raportu kwalifikacji drzewek owocowych wynika, że w 2020 roku szkółkarze wyprodukowali w sumie 672 950 sztuk drzewek, 10 odmian gruszy. Podobnie jak w...

Czereśnie - kwalifikacja drzewek owocowych 2020 r.

Z przedstawionego przez Państwową Inspekcję Ochrony Roślin i Nasiennictwa raportu kwalifikacji drzewek owocowych wynika, że w 2020 roku szkółkarze wyprodukowali 222 875 sztuk drzewek 27...

Jabłonie - kwalifikacja drzewek owocowych 2020 r.

Jak wynika z raportu opublikowanego przez PIORiN w 2020 roku produkcja drzewek owocowych odbywała się na powierzchni ok. 287 hektarów w 126 szkółkach. W przypadku jabłoni zakwalifikowano w...

Drzewka - Śliwy - 52 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 52...

Cacanska Lepotica – śliwa polecana do intensywnych sadów towarowych

Cacańska Lepotica to odmiana śliwy wyhodowana w Jugosławii (obecnie Serbia). Otrzymana została ze skrzyżowania odmiany Węgierki Wangenheima i Węgierki Pożegacza. Drzewo rośnie średnio...

MM106 – półkarłowa podkładka dla jabłoni

MM106 to wegetatywna, półkarłowa podkładka dla jabłoni wyhodowana w Anglii. Podkładka średnio silnie rosnąca o wysokim współczynniku rozmnażania. Wegetację rozpoczyna wcześnie a...

Piła do matecznika – maszyna do pozyskiwania podkładek

Maszyna ta służy do pozyskiwania podkładek drzew owocowych z mateczników, poprzez ich wycinanie przez piłę tarczową.Najlepszą wydajność i jakość pozyskiwany podkładek uzyskuje...

Karina – jagoda kamczacka o niezwykle smacznych owocach

Karina to polska odmiana jagody kamczackiej o niezwykłych walorach smakowych. Krzew ma pokrój wzniesiony, rośnie umiarkowanie silnie, dorasta do 1,8˗2 m wysokości. Bardzo plenna odmian....

Krzewy - Porzeczki - 51 tydzień 2020 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów porzeczek (czerwonej, czarnej i białej) w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Zrazy/oczka jabłoni i gruszy - 51 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji jabłoni i gruszy w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka - Grusze - 51 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 51...

Kupujemy drzewka w szkółce

Dziś pokażemy Wam wizytę w jednej ze szkółek w której zaopatrujemy się w drzewka owocowe. Głównie drzewka jabłoni, ale również grusz. Tak jak wspominam w filmie nie jest to jedyna...

Załadunek drzewek w szkółce ?!

Film dedykujemy wszystkim sadownikom, nie tylko tym którzy odbierają drzewka czereśni, ale również w przypadku drzewek jabłoni, szczególnie tych 2-letnich takie sytuacje mają często...

Red Boskoop z krajowej i zagranicznej szkółki - porównanie drzewek

Moim zdaniem... mogę się mylić, ale NOWE drzewka to nie tylko ilość pędów bocznych, to również system korzeniowy który jest tak samo ważny jak część nadziemna. Zapraszam do...

Węgierka Zwykła – jedna z najpopularniejszych odmian śliwy

Węgierka Zwykła to jedna z najstarszych i najpopularniejszych odmian śliwy. Wzrost drzew jest średnio silny. Tworzy stożkowatą koronę, która potem staje się kulista, umiarkowanie...

M.9 T.337 – podklon podkładki M.9

M.9 T.337 to karłowa podkładka dla jabłoni wyhodowana w Holandii. Jest podklonem podkładki M.9, zaliczana do grupy pośredniej między formami juwenilnymi i senilnymi. Jest to podkładka o...

Triple Crown – wyjątkowo plenna odmiana jeżyny

Triple Crown to amerykańska odmiana jeżyny bezkolcowej. Krzew o sztywnych pędach i szybkim tempie wzrostu, dorasta do 1-1,5 m wysokości. Wydaje stosunkowo duże plony. Z jednego krzewu...

Nana – odmiana wiśni o dużej wytrzymałości na mróz

Nana to rumuńska odmiana wiśni, otrzymana przez skrzyżowanie odmiany Crisana i Morella Neagra. Drzewo rośnie silnie, tworzy rozłożystą, średnio zagęszczoną koronę. Kwitnie średnio...

Dmuchawa szkółkarska z hydraulicznymi szczotkami

Dmuchawa szkółkarska wyposażona w zestaw hydraulicznie napędzanych szczotek służy do odkrywania mateczników drzew owocowych oraz róż w celu ręcznego pobrania podkładek. Odkrywanie...

Polonez – malina owocująca w okresie letnio-jesiennym

Polonez to odmiana maliny wyhodowana w Sadowniczym Zakładzie Doświadczalnym Instytutu Ogrodnictwa w Brzeznej Sp. z o.o. Krzew charakteryzuje się średnio silnym wzrostem i zwartym pokrojem....

Podkładki dla czereśni - 50 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla czereśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 50 tygodniu 2020 roku....

Drzewka - Czereśnie - 50 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka - Wiśnie - 50 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 50...

Joly – średnio wczesna odmiana truskawki

Owoce odmiany Joly są duże, stożkowe lub ścięto-stożkowe, czerwone z połyskiem. Bardzo słodkie, jędrne i niezwykle atrakcyjne. Miąższ o jednorodnym zabarwieniu, takim samym jak...

Rebeka – późna odmiana jagody kamczackiej

Rebeka to polska, późna odmian jagody kamczackiej. Krzew dorasta do 1,2-1,6 m wysokości. Jest to odmiana bardzo plenna i mrozoodporna (wytrzymuje spadki temperatury do -45 stopni C). Owoce...

Taja – polska odmiana moreli

Odmiana Taja wytwarza atrakcyjne i bardzo smaczne owoce. W zależności od intensywności owocowania owoce mogą być średnie, duże, a nawet bardzo duże owoce, o masie 50-70 g. Przy...