Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polityka prywatności

Klauzula informacyjna dla użytkowników
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informuję, iż:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Marcin Zachwieja prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą SADNET MARCIN ZACHWIEJA, ul. Szkolna 26, 60-185 Skórzewo, NIP: 911-171-90-58 REGON: 020863317, e-mail: biuro@sadnet.pl;
2. Inspektorem ochrony danych osobowych jest Pan Artur Siwiński e-mail: inspektor@rodo-siwinski.pl.
3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu zarejestrowania i korzystania z portalu www.szkolkarstwo.com.pl na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. na podstawie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów, w szczególności do rejestracji w serwisie;
4. Państwa dane nie będą dalej przekazywane.
5. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.
6. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest ono konieczne do korzystania z niektórych funkcji serwisu. Niepodanie tych danych osobowych będzie skutkowało brakiem możliwości korzystania z niektórych funkcji serwisu.
7. Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych.
8. Państwa dane mogą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania, skutkiem czego będzie odpowiedni dobór reklam.
9. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Informacje o sposobie składania skargi dostępne są na stronie internetowej organu nadzorczego.

Bezpieczeństwo
Ochrona prywatności naszych użytkowników ma dla nas kluczowe znaczenie dlatego wprowadziliśmy system ochrony danych osobowych.

Gromadzenie danych
Dane osobowe naszych użytkowników wykorzystywane są tylko w zakresie niezbędnym dla bezproblemowej obsługi oraz zgodnie z upoważnieniem użytkownika.

Przechowywanie informacji
Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

Prawo do wglądu, aktualizacji i usunięcia danych
Każdy użytkownik serwisu szkolkarstwo.com.pl, który jest zarejestrowanym użytkownikiem ma możliwość wglądu, aktualizacji i usunięcia danych dotyczących jego osoby.

Sposób wykorzystania informacji o użytkowniku
Serwis sadownictwo.agro.pl nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom. Wszystkie zgromadzone dane są wykorzystywane w serwisie sadownictwo.agro.pl jedynie w celu zapewnienia ich funkcjonalności zgodnie z oczekiwaniami jego użytkowników.

Polityka Cookies
1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
 a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
 a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
 d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
 e) "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

Logi dostępowe
Statystyki serwera dostarczają nam szereg informacji dotyczących sposobu wykorzystywania serwisu sadownictwo.agro.pl przez użytkowników oraz ich numerów IP. Uzyskiwanie tych informacji jest typowe dla wszystkich serwisów internetowych. Służą one właściwej administracji serwerów, jak również dla celów statystycznych.

Kontakt
W przypadku pytań użytkowników dotyczących ochrony prywatności w serwisie szkolkarstwo.com.pl prosimy o wysyłanie uwag na adres: kontakt@szkolkarstwo.com.pl

B1_King_Roat
B2_Muna
B3_Ligol_RED
SCIONON – szybkie i efektywne przygotowanie zrazów !

Artykuły szkółkarskie firmy SCIONON to innowacyjne narzędzia przeznaczone do szybkiego, dokładnego i efektywnego przygotowywania szczepów (zrazów) drzewek bez użycia noża. Firma...

Jantarnyj – odmiana derenia jadalnego o żółtych owocach

Jantarnyj to ukraińska odmiana derenia jadalnego. Jest to duży krzew lub małe niskopienne drzewko o wzniesionej koronie, dorastające do 3-5 m wysokości. Na glebach umiarkowanie żyznych...

Drzewka owocowe - jabłonie - 4 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka owocowe - orzech, leszczyna - 4 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek orzecha włoskiego i leszczyny w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 4...

Drzewka owocowe - grusze - 4 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 4...

Dark Baron® – najciemniejsza Gala

Pochodzi od mutacji typowej jabłoni odmiany Gala, która została odkryta w 2009 roku w rejonie Laives, w prowincji Bolzano we Włoszech. Podczas zbiorów zauważono, że jabłka ze zmutowanej...

Harcot – deserowa odmiana moreli

Owoce tej odmiany są średniej wielkości lub duże, o masie 40-60g, kulistojajowate, zwężone przy szypułce, o powierzchni nieznacznie guzkowatej. Skórka owoców jest pomarańczowa z...

Stanley – śliwa o słodkich i soczystych owocach

Stanley to amerykańska odmiana śliwy, otrzymana w 1913r. w Nowojorskiej Stacji Doświadczalnej Geneva ze skrzyżowania odmian Węgierka z Agen i Wielki Książę (Grand Duke). Drzewo...

Leon Millot – odmiana winorośli na czerwone wino i soki

Leon Millot to francusko-amerykańska odmiana winorośli. Wzrost krzewów jest bardzo silny. Łoza gruba, brązowa, dobrze drewnieje. Liście od średnich do dużych, okrągławe, 5-klapowe,...

Zuzi Gala Select

Zuzi Gala Select to mutant odmiany Zuzi Gala wyhodowany w Polsce przez grupę hodowlaną AJAPPLE w Żdżarach k/ Nowego Miasta. Drzewo rośnie słabo lub średnio silnie, tworzy stożkowate,...

Buddy Tape – taśma do szczepień i okulizacji

Buddy Tape to specjalna, innowacyjna taśma do szczepienia i okulizacji. Posiada unikalny skład i właściwości umożliwiające łatwą i szybką jego aplikację oraz obniża koszty pracy przy...

Malinojeżyna Tayberry

Tayberry to szkocki mieszaniec jeżynomaliny Logana i czarnej maliny. Rośnie bardzo silnie, dorasta do 3-4 metrów wysokości. Nie daje odrostów korzeniowych. Jest to odmiana malinojeżyny o...

Regal Red® Comice – czerwonoowocowy mutantem Komisówki

Regal Red® Comice to czerwonoowocowy mutant odmiany Komisówka. W okres owocowania wchodzi po 2-3 latach od posadzenia. Owoce odmiany Regal Red® Comice mają piękny czerwony...

Irena® - jedna z najnowszych i najciekawszych odmian czereśni

Irena® to czeska odmiana czereśni powstała ze skrzyżowania odmiany Kordia i M. Reward. Jest najnowszą odmianą z grupy odmian późnych - kwitnie i dojrzewa razem z Reginą. Jest...

Krzewy owocowe - 3 tydzień 2019 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów owocowych (agrest, aronia, borówka, jagoda kamczacka, jeżyna, malina oraz porzeczka: czerwona, czarna i biała) w szkółkach...

Drzewka owocowe - brzoskwinie, morele - 3 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek brzoskwini i moreli na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka owocowe - śliwy - 3 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 3...

TSW 2019 po szkółkarsku

W dniach 9 i 10 stycznia 2019 roku w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie odbyły się już po raz dziewiąty Targi Sadownictwa i Warzywnictwa TSW 2019. Targi TSW to doskonała okazja do zapoznana się...

Ligol Red – kolorowy mutant odmiany Ligol

Ligol Red jest zimową, deserową odmianą jabłoni. Odmiana wyhodowana w Instytutucie Ogrodnictwa. W 2012 roku została wpisana do krajowego rejestru odmian roślin sadowniczych (KR) i Księgi...

Podkładki dla jabłoni - 2 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 2 tygodniu 2019 roku.

Drzewka owocowe - czereśnie - 2 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka owocowe - wiśnie - 2 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 2...

Poranna Rosa – malina o żółtych owocach

Poranna Rosa to polska odmiana maliny powtarzająca owocowanie. Krzew dorasta do 1,5 m wysokości. Wzrost roślin jest średni. Pędy silne, sztywne, silnie kolczaste, pokryte słabym nalotem...

Zrazy/oczka jabłoni - 1 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Marechal Foch – winorośl na czerwone wino o czereśniowym aromacie

Marechal Foch to francusko-amerykańska odmiana winorośli. Wzrost krzewów jest bardzo silny. Łoza gruba, brązowa, dobrze drewnieje. Liście od średnich do dużych, okrągławe, 5-klapowe,...

Early Korvik® – wydajna i niezawodna odmiana czereśni

Early Korvik® to czeska odmiana czereśni, mutacja odmiany Korvik (Kordia x Vic). To jedna z najłatwiejszych w prowadzeniu odmiana czereśni. Drzewo rośnie średnio silnie, tworząc z...

Lista szkółek uczestniczących w TSW 2019

W dniach 9 i 10 stycznia 2019 roku w Ptak Warsaw Expo odbędzie się IX edycja Targów Sadownictwa i Warzywnictwa. TSW to największa branżowa impreza w Europie Środkowo-Wschodniej dająca...

Drzewka owocowe - jabłonie - 1 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka owocowe - grusze - 1 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 1...

Dmuchawa szkółkarska do odkrywania matecznika

Dmuchawa szkółkarska to maszyna służąca do odkrywania karpy matecznej. Duża wydajność wentylatora pozwala na prace w materiale okrywowym takim jak ziemia, trociny, itp. Dmuchawa jest...

Black Diamond – czarne jabłka z Tybetu

Jabłka Black Diamond są odmianą jabłek Hua Niu. Są uprawiane w Reginie Nyingchi w Tybecie (położonym na wysokości 3100 metrów nad poziomem morza). Owoce Black Diamond są ciemno...

Intensywny sad czereśniowy na podkładkach słabo rosnących

W nowoczesnym sadownictwie dąży się do uzyskania z jednego hektara sadu jak najwyższego plonu owoców wysokiej jakości. Cel ten można osiągnąć między innymi przez odpowiedni dobór...

Tophit – jedna z wiodących deserowych odmian śliwy

Tophit to niemiecka odmiana śliwy otrzymana na Uniwersytecie Geisenheim ze skrzyżowania odmiany Cacanska Najbolja i President. Drzewo rośnie silnie, tworzy rozłożystą koronę. Dość...

Evelina® - odmiana jabłoni do ekologicznej uprawy

Evelina® to czerwony mutant odmiany Pinova. Jest to bardzo plenna odmiana o wysokiej jakości owocach. Owoce tej odmiany są soczyste, chrupiące o słodko-kwaskowatym smaku. Owoce przez...

Nero – najczęściej uprawiana odmiana aronii

Jedną z najbardziej znanych odmian aronii jest Nero, obecnie najpowszechniej uprawiana. Jej krzewy charakteryzują się obfitym plonowaniem i dobrą jakością owoców. Jest to odmiana...

Merzling – odmiana winorośli na białe wino

Merzling to niemiecka odmiana winorośli. Wzrost krzewów jest umiarkowany. Łoza sztywna, brązowa, dobrze drewnieje. Liście średniej wielkości, okrągłe, 5-klapowe, pofałdowane,...

Przyrząd do szczepienia – G-tech

Przyrząd G-tech z napędem nożnym jest przeznaczony do szczepienia zimowego w szkółkarstwie: sadowniczym, ozdobnym i leśnym. Konstrukcja przyrządu pozwala na wykonywanie cięć: (profil...

Jacinta® – późno kwitnąca odmiana czereśni

Jacinta® to czeska, wczesna odmiana czereśni o wysokiej jakości owocach. Wypełnia lukę na rynku owoców czereśni po zbiorach Burlata i Kasandry. Wzrost drzew jest silny, korona średnio...

Jive – truskawka o ponadprzeciętnej jędrności owocach

Jive to holenderska, późna odmiana truskawki. Wzrost roślin jest umiarkowany. Ma mała ilość rozłogów dzięki czemu roślina całą energię przeznacza na tworzenie owoców. To bardzo...

Drzewka owocowe - czereśnie - 51 tydzień 2018 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka owocowe - brzoskwinie, morele - 51 tydzień 2018 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek brzoskwini i moreli na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka owocowe - grusze - 51 tydzień 2018 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 51...

Early Orange – jedna z najbardziej popularnych odmian moreli

Early Orange to bardzo plenna, amerykańska odmiana moreli. Drzewo rośnie silnie. Tworzy charakterystyczną, wąską i wzniesioną koronę. To jedna z najbardziej popularnych odmian moreli...

Melinda® Green – jabłko o niższej zawartości cukru

Melinda® Green to jabłko o niższej zawartości cukru - mniejszej ilości kalorii. Owoce tej odmiany są jasnozielone, o zwężającym się kształcie. Miąższ owoców jest soczysty i bardzo...

T-grafter – przyrząd do szczepienia

Przyrząd T-grafter ręczny i z napędem nożnym jest przeznaczony do szczepienia zimowego i wiosennego w szkółkarstwie: sadowniczym, ozdobnym i leśnym. Konstrukcja przyrządu pozwala na...

Monarch – przerobowa odmiana winorośli na czerwone wino

Monarch to niemiecka odmiana winorośli. Wzrost krzewów jest bardzo silny. Łoza: gruba, brązowa, dobrze drewnieje. Liście: od średnich do dużych, 3-klapowe, klapy wyraźne, lekko...

Natali Gala – zimowa odmiana jabłoni

Natali Gala to mutant odmiany Gala znaleziony przez Piotra Kaczora w Belsku niedaleko Grójca. Jest to zimowa, deserowa, wcześnie wchodząca w okres owocowania odmiana jabłoni. Drzewo rośnie...

Emper – polska odmiana śliwy

Emper to nowa, wczesna polska odmiana śliwy. Ze względu na bardzo wczesną porę dojrzewania i wysokie walory smakowe owoców może być konkurencją dla innych wczesnych odmian, np. dla...

Sinij Utes – nowa odmiana jagody kamczackiej

Sinij Utes to rosyjska odmiana jagody kamczackiej pochodząca z placówki naukowej FGUP „Bakczarskoje” Rosselhozakademii, Obwód Tomski. Powstała z sadzonki z wolnego zapylenia elitarnej...

Przydatność podkładek jabłoni do uprawy ekologicznej

Jak informuje Instytutu Sadownictwa i Kwiaciarstwa im. Szczepana Pieniążka badania nad przydatnością różnych podkładek do ekologicznej uprawy jabłoni prowadzone były przez pięć lat. W...

instagram