Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polityka prywatności

Klauzula informacyjna dla użytkowników
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informuję, iż:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Marcin Zachwieja prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą SADNET MARCIN ZACHWIEJA, ul. Szkolna 26, 60-185 Skórzewo, NIP: 911-171-90-58 REGON: 020863317, e-mail: biuro@sadnet.pl;
2. Inspektorem ochrony danych osobowych jest Pan Artur Siwiński e-mail: inspektor@rodo-siwinski.pl.
3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu zarejestrowania i korzystania z portalu www.szkolkarstwo.com.pl na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. na podstawie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów, w szczególności do rejestracji w serwisie;
4. Państwa dane nie będą dalej przekazywane.
5. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.
6. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest ono konieczne do korzystania z niektórych funkcji serwisu. Niepodanie tych danych osobowych będzie skutkowało brakiem możliwości korzystania z niektórych funkcji serwisu.
7. Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych.
8. Państwa dane mogą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania, skutkiem czego będzie odpowiedni dobór reklam.
9. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Informacje o sposobie składania skargi dostępne są na stronie internetowej organu nadzorczego.

Bezpieczeństwo
Ochrona prywatności naszych użytkowników ma dla nas kluczowe znaczenie dlatego wprowadziliśmy system ochrony danych osobowych.

Gromadzenie danych
Dane osobowe naszych użytkowników wykorzystywane są tylko w zakresie niezbędnym dla bezproblemowej obsługi oraz zgodnie z upoważnieniem użytkownika.

Przechowywanie informacji
Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

Prawo do wglądu, aktualizacji i usunięcia danych
Każdy użytkownik serwisu szkolkarstwo.com.pl, który jest zarejestrowanym użytkownikiem ma możliwość wglądu, aktualizacji i usunięcia danych dotyczących jego osoby.

Sposób wykorzystania informacji o użytkowniku
Serwis sadownictwo.agro.pl nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom. Wszystkie zgromadzone dane są wykorzystywane w serwisie sadownictwo.agro.pl jedynie w celu zapewnienia ich funkcjonalności zgodnie z oczekiwaniami jego użytkowników.

Polityka Cookies
1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
 a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
 a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
 d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
 e) "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

Logi dostępowe
Statystyki serwera dostarczają nam szereg informacji dotyczących sposobu wykorzystywania serwisu sadownictwo.agro.pl przez użytkowników oraz ich numerów IP. Uzyskiwanie tych informacji jest typowe dla wszystkich serwisów internetowych. Służą one właściwej administracji serwerów, jak również dla celów statystycznych.

Kontakt
W przypadku pytań użytkowników dotyczących ochrony prywatności w serwisie szkolkarstwo.com.pl prosimy o wysyłanie uwag na adres: kontakt@szkolkarstwo.com.pl

B1_King_Roat
B2_Muna
B3_Ligol_RED
Antonówka – jedna z najstarszych odmian jabłoni

Antonówka to bardzo stara, rosyjska odmiana jabłoni. Drzewo rośnie początkowo słabo, w późniejszych latach średnio silnie, tworząc mocno zagęszczające się, szerokie i spłaszczone...

Fleurette – wczesna, wydajna odmiana truskawki

Fleurette to holenderska odmiana truskawki wyhodowana przez Flevo Berry. To wydajna odmiana, mało podatna na gnicie owoców o wysokiej odporności na mączniaka. Owoce odmiany Fleurette są...

Diana – wczesna odmiana śliwy o bardzo smacznych owocach

Diana to wczesna, deserowa odmiana śliwy o dużych, bardzo smacznych owocach. Wyhodowana została w Rumunii, powstała w wyniku skrzyżowania odmian Renkloda Althana i Early Rivers. Drzewo...

Podkładki dla śliwy - 21 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla śliwy w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 21 tygodniu 2019 roku. Jak...

Efektywność rozmnażania truskawki w szkółce ekologicznej

Badania nad efektywnością rozmnażania truskawki w szkółce ekologicznej były prowadzone w ramach „Badania nad poprawą efektywności produkcji ekologicznej materiału szkółkarskiego ze...

P 2 – podkładka dla odmian jabłoni o dużej sile wzrostu

P 2 to polska, wegetatywna podkładka dla jabłoni. Wyhodowana została w Instytucie Sadownictwa i Kwiaciarstwa w Skierniewicach. Jabłonie szczepione na tej podkładce rosną nieco silniej niż...

Rovada – porzeczka o dużych, deserowych owocach

Rovada to holenderska odmiana porzeczki czerwonej o dużych i smacznych owocach. Krzew szybko rosnący o rozłożystym pokroju. Dorasta do 1,8 metra. Charakteryzujący się długimi i zwartymi...

Podkładki dla czereśni - 21 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla czereśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 21 tygodniu 2019 roku....

Megas Blue® – nowa odmiana borówki

Megas Blue® to nowa odmiana borówki wysokiej, która wyhodowana została przez amerykańską firmę Blueberry Farms and Nurseries z siedzibą w stanie Oregon i jest utrzymywana przez Global...

Drzewka owocowe - jabłonie - 21 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka owocowe - orzech, leszczyna - 21 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek orzecha włoskiego i leszczyny w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 21...

Drzewka owocowe - czereśnie - 21 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

King® Roat Red Delicious

King® Roat Red Delicious jest mutantem odkrytym w Lagundo niedaleko Merano w Południowym Tyrolu ze względu na bardzo intensywny kolor owoców. Jest typowym pół-spurem, o sile wzrostu...

Rozwój szkółkarstwa w Rosji

Jak informuje east-fruit.com w obwodzie kaliningradzkim odbyło się otwarcie nowej szkółki drzewek i krzewów owocowych. Według Ministerstwa Rolnictwa Federacji Rosyjskiej, szkółka będzie...

Muskat Odeski – odmiana winorośli do produkcji wysokiej jakości win

Muska Odeski to ukraińska odmiana winorośli, przeznaczona do produkcji wysokiej jakości win stołowych charakteryzująca się wysoką wydajnością moszczu. Grona tej odmiany są małe do...

Reno2® - czerwony mutant odmiany Szampion

Reno2® to polska odmiana jabłoni wyhodowana w Żdżarach [Gospodarstwo Szkółkarskie Andrzej i Szymon Nowakowscy]. Jest to czerwony mutant odmiany Szampion. Drzewo rośnie średnio silnie, po...

SHARK tools – Sekator X1 do szczepienia

Sekator X1 do szczepienia firmy SHARK tools to narzędzie do szczepienia wraz z sekatorem. Urządzenie pozwala na łatwe szczepienie rożnego rodzaju drzewek i krzewów. Zrazy i podkładki...

Jumbo – odmiana aktinidii o największych owocach

Jumbo to włoska, żeńska odmiana aktinidii ostrolistnej (Mini Kiwi). Pnącza dorastają do 8-10 m. Jest to bardzo plenna odmiana rozpoczynająca owocowanie w 3-4 roku po posadzeniu. Wytrzymuje...

Wpływ wstawek skarlających na wzrost i plonowanie czereśni

Odmiany czereśni szczepione na siewkach czereśni ptasiej rosną zbyt silnie. Przy braku dostatecznej liczby karłowych podkładek można otrzymać słabo rosnące drzewka czereśni stosując...

MM106 – półkarłowa podkładka dla jabłoni

MM106 to wegetatywna, półkarłowa podkładka dla jabłoni wyhodowana w Anglii. Podkładka średnio silnie rosnąca o wysokim współczynniku rozmnażania. Wegetację rozpoczyna wcześnie a...

Titanium® – nowa odmiana borówki

Titanium® to nowa odmiana borówki wysokiej wprowadzona na rynek została przez amerykańską firmę Blueberry Farms and Nurseries z siedzibą w stanie Oregon i jest utrzymywana przez Global...

Rockit - mini jabłko

Rockit to odmiana powstała ze skrzyżowania Gali i Pacyfik Rose. Pochodzi z Nowej Zelandii,. Rockit znika w dwóch kęsach. W przeciwieństwie do wielu innych małych odmian jabłek gniazdo...

Zrazy/oczka jabłoni i gruszy - 20 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji jabłoni i gruszy w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Krzewy owocowe - 20 tydzień 2019 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów owocowych (agrest, aronia, borówka, jagoda kamczacka, jeżyna, malina oraz porzeczka: czerwona, czarna i biała) w szkółkach...

Drzewka owocowe - śliwy - 20 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 20...

Drzewka owocowe - grusze - 20 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 20...

Early Shu – grusza azjatycka o dużych i smacznych owocach

Owoce tej odmiany mają jasnozieloną skórką, od strony nasłonecznionej z lekkim rumieńcem. Są smaczne, bardzo duże o oryginalnym kształcie – przypominają odwróconą gruszkę....

Sam – czereśnia o niepękających owocach

Sam to siewka z wolnego zapylenia czereśni oznaczonej symbolem V-160140, otrzymanej wcześniej z wolnego zapylenia odmiany Windsor. Wzrost drzew jest początkowo średnio silny, potem silny....

North Country – jedna z najniższych odmian borówki

North Country to odmiana borówki wprowadzona do uprawy w USA w 1986 roku. To jedna z najniższych odmian borówki. Osiąga zaledwie ok. 60 cm wysokości, lecz owocuje bardzo obficie. Dojrzałe...

Dobrzyńska – morela o dużej wytrzymałości na mróz

Dobrzyńska to polska odmiana moreli o średnio wczesnym terminie dojrzewania owoców. Jest to odmiana moreli o dużej wytrzymałości na mróz i małej podatności na choroby drewna. Drzewo...

Jonagored Supra® – mutant odmiany Jonagored

Jonagored Supra® to belgijska odmiana jabłoni, mutant odmiany Jonagored. Drzewo rośnie bardzo silnie, tworząc rozłożyste, szeroko-stożkowate i dość zagęszczone korony, o zwisających...

Purpurna Sadowa – aktinidia o czerwonych soczystych owocach

Purpurna Sadowa to ukraińska, żeńska odmiana aktinidii. Pnącze dorasta do 10 m. Pędy wijące. Kwitnie na przełomie maja i czerwca. Jest to bardzo plenna odmiana. Do zapylenia i zawiązania...

Boreal Beauty – nowa kanadyjska odmiana jagody kamczackiej

Boreal Beauty to obiecująca odmiana jagody kamczackiej. Otrzymana została na University of Saskatchewan w Kanadzie. Charakteryzuje się późnym okresem owocowania (owoce dojrzewają nawet...

Pielnik obsypnik z gwiazdami firmy Solan

Pielnik – obsypnik ciągnikowy firmy Solan to wielofunkcyjne urządzenie pielęgnacyjne do upraw roślin. Może być wykorzystywane przy zabiegach odchwaszczania, spulchniania międzyrzędzi,...

Favori – truskawka powtarzająca owocowanie

Favori to holenderska odmiana truskawki wyhodowana przez Flevo Berry. Wydajna odmiana o silnym systemie korzeniowym, odporna na choroby korzeni i na szarą pleśń. To deserowa odmiana truskawki...

Zrazy/oczka czereśni i wiśni - 19 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji czereśni i wiśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Delniwa – nowa odmiana maliny Spółki Niwa

Delniwa to wczesna odmiana maliny powtarzająca owocowanie chroniona tymczasowym prawem do odmiany od 15 stycznia 2017 roku. Jest to odmiana polska, wyhodowana w Spółce Niwa Hodowla Roślin...

Podkładki dla jabłoni - 19 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 16 tygodniu 2019 roku.

Drzewka owocowe - czereśnie - 19 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka owocowe - wiśnie - 19 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 19...

Najdared – polska, obficie owocująca odmiana jabłoni

Najdared to polska odmiana jabłoni. Mutant odmiany Idared, pochodzący ze szkółki Andrzeja i Szymona Nowakowskich w Żdżarach. Odmiana prawnie chroniona na terytorium Polski. Drzewo rośnie...

W Białymstoku rozdano tysiąc drzewek owocowych

W środę (1 maja) w Parku Antoniuk w Białymstoku miasto rozdało tysiąc drzewek owocowych. Chętnych było bardzo dużo. Każdy mógł otrzymać tylko jedną sztukę.

Ananasnaya – najpopularniejsza odmiana aktinidii

Ananasnaya to najbardziej popularna odmiana aktinidii (Mini Kiwi). Pnącze dorasta do 10 m. Pędy wijące. Kwitnie na przełomie maja i czerwca. Rozpoczyna owocowanie w 3-4 roku po posadzeniu....

Wyższa premia dla młodych rolników – wnioski od 31 maja

Od 31 maja do 29 czerwca 2019 r. oddziały regionalne ARiMR będą przyjmowały wnioski o wsparcie od młodych rolników chcących samodzielnie rozpocząć gospodarowanie. Pomoc finansowana jest...

Mutsu NK i Golden Dream – odmiany jabłoni o zielonej skórce

Zarówno odmiana Mutsu NK jak i odmiana Golden Dream to odmiany jabłoni o zielonej skórce owoców, które wyhodowane zostały przez grupę hodowlaną AJAPPLE. Co charakteryzuje każdą z...

KRYMSK®5 (VSL-2) – półkarłowa podkładka dla czereśni

VSL 2 (KRYMSK®5) to wegetatywna półkarłowa podkładka dla czereśni. Cechuje się dość dużą zdolnością ukorzeniania odkładów. To rośliny o dużej sile wzrostu, rozłożystym pokroju...

Wołoszebnica – jagoda kamczacka o niezwykle smacznych owocach

Wołoszebnica to rosyjska, bardzo plenna odmiana jagody kamczackiej. Krzew dorasta do ok. 1,8 m wysokości. Jagoda kamczacka może owocować nawet 30 lat. Owoce odmiany Wołoszebnica są bardzo...

Drzewka owocowe - jabłonie - 18 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka owocowe - brzoskwinie, morele - 18 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek brzoskwini i moreli na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka owocowe - grusze - 18 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 18...

instagram