Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polityka prywatności

Klauzula informacyjna dla użytkowników
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informuję, iż:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Marcin Zachwieja prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą SADNET MARCIN ZACHWIEJA, ul. Szkolna 26, 60-185 Skórzewo, NIP: 911-171-90-58 REGON: 020863317, e-mail: biuro@sadnet.pl;
2. Inspektorem ochrony danych osobowych jest Pan Artur Siwiński e-mail: inspektor@rodo-siwinski.pl.
3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu zarejestrowania i korzystania z portalu www.szkolkarstwo.com.pl na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. na podstawie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów, w szczególności do rejestracji w serwisie;
4. Państwa dane nie będą dalej przekazywane.
5. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.
6. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest ono konieczne do korzystania z niektórych funkcji serwisu. Niepodanie tych danych osobowych będzie skutkowało brakiem możliwości korzystania z niektórych funkcji serwisu.
7. Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych.
8. Państwa dane mogą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania, skutkiem czego będzie odpowiedni dobór reklam.
9. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Informacje o sposobie składania skargi dostępne są na stronie internetowej organu nadzorczego.

Bezpieczeństwo
Ochrona prywatności naszych użytkowników ma dla nas kluczowe znaczenie dlatego wprowadziliśmy system ochrony danych osobowych.

Gromadzenie danych
Dane osobowe naszych użytkowników wykorzystywane są tylko w zakresie niezbędnym dla bezproblemowej obsługi oraz zgodnie z upoważnieniem użytkownika.

Przechowywanie informacji
Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

Prawo do wglądu, aktualizacji i usunięcia danych
Każdy użytkownik serwisu szkolkarstwo.com.pl, który jest zarejestrowanym użytkownikiem ma możliwość wglądu, aktualizacji i usunięcia danych dotyczących jego osoby.

Sposób wykorzystania informacji o użytkowniku
Serwis sadownictwo.agro.pl nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom. Wszystkie zgromadzone dane są wykorzystywane w serwisie sadownictwo.agro.pl jedynie w celu zapewnienia ich funkcjonalności zgodnie z oczekiwaniami jego użytkowników.

Polityka Cookies
1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
 a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
 a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
 d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
 e) "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

Logi dostępowe
Statystyki serwera dostarczają nam szereg informacji dotyczących sposobu wykorzystywania serwisu sadownictwo.agro.pl przez użytkowników oraz ich numerów IP. Uzyskiwanie tych informacji jest typowe dla wszystkich serwisów internetowych. Służą one właściwej administracji serwerów, jak również dla celów statystycznych.

Kontakt
W przypadku pytań użytkowników dotyczących ochrony prywatności w serwisie szkolkarstwo.com.pl prosimy o wysyłanie uwag na adres: kontakt@szkolkarstwo.com.pl

B1_King_Roat
B2_Muna
B3_Ligol_RED
Litacz – polska odmiana maliny czarnej

Litacz to polska odmiana maliny czarnej. Pochodzi ze swobodnego zapylenia odmiany Bristol. Wyhodowano ją w Sadowniczym Zakładzie Doświadczalnym Instytutu Ogrodnictwa w Brzeznej Sp. z o.o....

MRT-20: Maszyna do przycinania korzeni drzewek

Przycinanie korzeni do sadzenia drzew to pracochłonna praca. Rozdrabniacz korzeni dla drzew owocowych MRT-20 od Baars Techniek to zmienia. Do obsługi maszyny wystarczą dwie osoby. MRT-20...

Dark Baron® – najciemniejsza Gala

Dark Baron® pochodzi od mutacji typowej jabłoni odmiany Gala, która została odkryta w 2009 roku w rejonie Laives, w prowincji Bolzano we Włoszech. Podczas zbiorów zauważono, że jabłka...

Zrazy/oczka jabłoni i gruszy - 38 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji jabłoni i gruszy w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Biała Wersalska – porzeczka biała o owocach wysokiej jakości

Biała Wersalska to francuska, odmiana porzeczki białej. Krzew rośnie średnio silnie, ma pokrój kulisty, spłaszczony. Pędy średniej grubości, wyrastają średnio licznie. Jest to bardzo...

Krzewy owocowe - 38 tydzień 2019 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów owocowych (agrest, aronia, borówka, jagoda kamczacka, malina oraz porzeczka: czerwona, czarna i biała) w szkółkach...

Drzewka owocowe - śliwy - 38 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 38...

Drzewka owocowe - orzech, leszczyna - 38 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek orzecha włoskiego i leszczyny w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 38...

M7 – półkarłowa podkładka dla jabłoni

M7 to półkarłowa, wegetatywna podkładka dla jabłoni. Wyhodowana została w Anglii. To podkładka o dużych możliwościach adaptacyjnych do różnych warunków glebowych i klimatycznych....

Christiana® – jedna z najbardziej niezawodnych odmian czereśni

Christiana® jak rzadko która odmiana łączy w sobie wszystkie najważniejsze zalety: wysoką plenność, wczesne owocowanie, świetną jakość owoców, wysoką zdrowotność. Wg...

Čačanska Rana – deserowa odmiana śliwy

Čačanska Rana to deserowa, jugosłowiańska odmiana śliwy, otrzymana w Instytucie Sadownictwa w Ćaćak w 1961 r. Powstała ze skrzyżowania odmiany Węgierka Wangenheima i Węgierka...

Lobo – jabłoń o soczystych i dużych owocach

Lobo to kanadyjska, deserowa odmiana jabłoni. Siewka z wolnego zapylenia odmiany McIntosh, otrzymana w Stacji Doświadczalnej Ottawa (Ontario) w 1906 roku. Do uprawy wprowadzona w 1930 roku. W...

KRYMSK®5 (VSL-2) – półkarłowa podkładka dla czereśni

VSL 2 (KRYMSK®5) to wegetatywna półkarłowa podkładka dla czereśni. Cechuje się dość dużą zdolnością ukorzeniania odkładów. To rośliny o dużej sile wzrostu, rozłożystym pokroju...

Kombajn do wykopywania sadzonek truskawek

Holenderski kombajn firmy Basrijs służy do wykopywania sadzonek truskawek. Rośliny wykopywane są za pomocą lemiesza i zostają skierowane na taśmy wytrząsające. Następnie sadzonki...

Glen Coe – malina o purpurowo-fioletowych owocach

Glen Coe powstała z skrzyżowania czarnej maliny bezkolcowej o nieznanej nazwie z maliną Glen Prosen. To bardzo plenna odmiana, dobrze znosi mróz. Odmiana o unikatowych,...

P 14 – półkarłowa podkładka dla jabłoni

P 14 to wegetatywna, półkarłowa podkładka dla jabłoni, o sile wzrostu zbliżonej lub nieco większej od M.26. W mateczniku rośnie dość silnie, wydajność pędów z karpy matecznej jest...

Ken's Red – odmiana aktinidii o czerwonych owocach

Ken's Red to nowozelandzka odmiana aktinidii. Wieloletnie, silne wijące się pnącze, osiąga do kilku metrów wysokości. To plenna odmiana aktinidii o czerwonych, słodkich owocach. Owoce...

Harco – nektaryna kanadyjska

Harco to letnia, kanadyjska nektaryna - jedna z lepiej przystosowanych do naszego klimatu. Powstała ze skrzyżowania odmiany Lexington i NJN 32. Wzrost drzew jest silny, korona wzniosła....

Podkładki dla czereśni - 37 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla czereśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 37 tygodniu 2019 roku....

Drzewka owocowe - jabłonie - 37 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka owocowe - czereśnie - 37 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Bonus – borówka o największych owocach

Bonus to średnio-późna odmiana borówki. Krzew osiąga 1,5 m wysokości. To odmiana charakteryzująca się jednymi z największych owoców wśród borówek (wielkością dorównuje jej tylko...

Fabiola® - jedna z najwartościowszych późnych odmian czereśni

Fabiola® to czeska odmiana czereśni powstała ze skrzyżowania odmiany Kordia i Van. To jedna z nowszych, bardzo późnych odmian czereśni, w segmencie Reginy - wyróżniająca się świetną...

Obijarka do usuwania liści z matecznika

Obijarka do liści służy do usuwania liści z matecznika przed pobraniem podkładek. Usuwanie odbywa się mechanicznie poprzez obrywanie liści przez uderzające skórzane...

Pink Rosa – nowa deserowa odmiana truskawki

Pink Rosa (‘Granda’ x ‘Sophie’) to nowa odmiana truskawki przyjętą do badań rejestrowych COBORU i Księgi Ochrony Wyłącznego Prawa pod numerem T-04052-06 w dniu 18. 01. 2012 roku....

Autumn Glory® – jabłko o cynamonowym-karmelowym posmaku

Autumn Glory® to wyjątkowa odmiana jabłek uprawiana i sprzedawana w Ameryce Północnej przez Domex Superfresh Growers®. Jabłka Autumn Glory są bardzo słodkie o cynamonowo-karmelowym...

Ligol – polska, deserowa odmian jabłoni

Owoce odmiany Ligol są duże lub bardzo duże, kulisto-stożkowate, wyraźnie żebrowane przy kielichu, które przechodzi także na owoc. Skórka owoców jest mocna, bez ordzawień,...

Podkładki dla jabłoni - 36 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 36 tygodniu 2019 roku. Jak...

Drzewka owocowe - grusze - 36 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 36...

Drzewka owocowe - wiśnie - 36 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 36...

Zrazy/oczka czereśni i wiśni - 34 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji czereśni i wiśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka owocowe - śliwy - 34 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 34...

Drzewka owocowe - jabłonie - 34 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Red Jonaprince Wilton's Star - Select®

Red Jonaprince Wilton's Star - Select® to mutant odmiany Jonagold. Drzewo naturalnie rośnie silnie i tworzy luźną rozłożystą koronę. Kwitnie ok. 2-3 dni przed odmianą Golden Delicious...

Antypka – generatywna podkładka dla wiśni

Antypka to podkładka generatywna stosowana głównie dla wiśni z powodu niezgodności z niektórymi odmianami czereśni. Nasiona tej podkładki zbierane były dotychczas z drzew przypadkowych...

Sadzarka do podkładek 1,2,3,4 sekcyjna

Sadzarka do podkładek 1,2,3,4 sekcyjna to maszyna pozwalająca znacznie przyspieszyć proces sadzenia podkładek. Maszyna może się składać z 1,2,3,4 sekcji roboczych. Sadzarka wyposażona...

Podkładki dla czereśni - 33 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla czereśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 33 tygodniu 2019 roku....

Najpopularniejsze odmiany aronii uprawiane w Polsce

Odmiany uprawiane w Polsce to głównie ‘Galicjanka’ (polska) i jej wyselekcjonowane, wartościowe typy, ‘Nero’ (czeska) i ‘Aron’ (skandynawska). Dojrzewanie i zbiór owoców aronii...

Drzewka owocowe - czereśnie - 33 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Drzewka owocowe - brzoskwinie, morele - 33 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek brzoskwini i moreli na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Powstanie czereśniowa aleja w sołectwie Dobrosułów

Mieszkańcy sołectwa Dobrosułów chcą obsadzić lokalne drogi drzewami owocowymi. Konkretnie mają to być czereśnie. Już rozpoczęli nasadzenia w centrum wsi. Teraz będą chcieli sadzić...

Red Cap® Valtod – obiecujący sport Red Deliciousa

Red Cap® Valtod to mutant odmiany Red Delicious. Posiada nieco silniejszy wzrost w porównaniu z innymi dostępnymi na naszym rynku krótkopędowymi sportami Red Deliciousa. Kwitnie stosunkowo...

Ambrozja – truskawka o poziomkowym smaku

Owoce tej odmiany wyróżniają się mocno poziomkowym smakiem i zapachem. Wyjątkowo delikatny smak owoców czyni ją elitarną, delikatesową, dla wymagającego klienta. Mimo niższego...

Wczesna z Morden – wcześnie dojrzewająca odmiana moreli

Wczesna z Morden to kanadyjska odmiana moreli, otrzymana w 1945 roku w Morden (Manitoba) ze skrzyżowania odmiany Scout i McClure. Drzewo rośnie silnie lub bardzo silnie. Tworzy koronę bardzo...

Pandy 103 – jedna z najsmaczniejszych odmian wiśni

Odmiana Pandy 103 to wybitnie deserowa odmiana wiśni, uważana za jedną z najsmaczniejszych. Owoce tej odmiany nadają się również do przetwórstwa i mrożenia. Jest to odmiana plenna,...

Enrosadira – nowa włoska odmiana maliny

Enrosadira to wczesna, bardzo plenna odmiana maliny. To odmiana o dużych jasnoczerwonych owocach, doskonałym smaku i bardzo długim okresie trwałości. Enrosadira® ma bardzo duże owoce o...

Ciągnik Damcon Multitrike

Ciągnik Damcon Multitrike może być stosowany w szkółkach drzewek owocowych min. do zwalczania chwastów, ochrony, nawożenia, uprawy gleby czy przycinania.

Nimfa – jagoda kamczacka o aromatycznych owocach

Nimfa to rosyjska odmiana jagody kamczackiej. Krzew o średniej sile wzrostu, dorasta do około 1,5 m wysokości. Zaczyna plonować w 2˗3 roku po posadzeniu. Po kilku latach uprawy z jednego...

Podkładki dla jabłoni - 32 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 32 tygodniu 2019 roku.

Drzewka owocowe - wiśnie - 32 tydzień 2019 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 32...

instagram