Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Kubota

Polityka prywatności

Klauzula informacyjna dla użytkowników
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informuję, iż:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Marcin Zachwieja prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą SADNET MARCIN ZACHWIEJA, ul. Szkolna 26, 60-185 Skórzewo, NIP: 911-171-90-58 REGON: 020863317, e-mail: biuro@sadnet.pl;
2. Inspektorem ochrony danych osobowych jest Pan Artur Siwiński e-mail: inspektor@rodo-siwinski.pl.
3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu zarejestrowania i korzystania z portalu www.szkolkarstwo.com.pl na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. na podstawie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów, w szczególności do rejestracji w serwisie;
4. Państwa dane nie będą dalej przekazywane.
5. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.
6. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest ono konieczne do korzystania z niektórych funkcji serwisu. Niepodanie tych danych osobowych będzie skutkowało brakiem możliwości korzystania z niektórych funkcji serwisu.
7. Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych.
8. Państwa dane mogą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania, skutkiem czego będzie odpowiedni dobór reklam.
9. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Informacje o sposobie składania skargi dostępne są na stronie internetowej organu nadzorczego.

Bezpieczeństwo
Ochrona prywatności naszych użytkowników ma dla nas kluczowe znaczenie dlatego wprowadziliśmy system ochrony danych osobowych.

Gromadzenie danych
Dane osobowe naszych użytkowników wykorzystywane są tylko w zakresie niezbędnym dla bezproblemowej obsługi oraz zgodnie z upoważnieniem użytkownika.

Przechowywanie informacji
Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

Prawo do wglądu, aktualizacji i usunięcia danych
Każdy użytkownik serwisu szkolkarstwo.com.pl, który jest zarejestrowanym użytkownikiem ma możliwość wglądu, aktualizacji i usunięcia danych dotyczących jego osoby.

Sposób wykorzystania informacji o użytkowniku
Serwis sadownictwo.agro.pl nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom. Wszystkie zgromadzone dane są wykorzystywane w serwisie sadownictwo.agro.pl jedynie w celu zapewnienia ich funkcjonalności zgodnie z oczekiwaniami jego użytkowników.

Polityka Cookies
1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
 a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
 a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
 d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
 e) "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

Logi dostępowe
Statystyki serwera dostarczają nam szereg informacji dotyczących sposobu wykorzystywania serwisu sadownictwo.agro.pl przez użytkowników oraz ich numerów IP. Uzyskiwanie tych informacji jest typowe dla wszystkich serwisów internetowych. Służą one właściwej administracji serwerów, jak również dla celów statystycznych.

Kontakt
W przypadku pytań użytkowników dotyczących ochrony prywatności w serwisie szkolkarstwo.com.pl prosimy o wysyłanie uwag na adres: kontakt@szkolkarstwo.com.pl



REKLAMA

polecane_odmiany_polecane
Muna
Zuzi Gala
King_Roat
Ligol_RED
Gala_Dark Baron
Dark Idol 2
Sander
Krzewy - Porzeczki - 20 tydzień 2021 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów porzeczek (czerwonej, czarnej i białej) w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka - Grusze - 20 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 20...

Sweet Sensation® – gruszka pełna witamin

Sweet Sensation® to klubowa odmiana gruszy, naturalna mutacja Doyenné du Comice. Została odkryta w 1992 roku przez Simona Broertjesa, producenta gruszek w Wijdenes w Holandii. Sweet...

Gisela 6 – podkładka do sadów czereśniowych na gorszych glebach

Gisela 6 jest mniej wymagającą podkładką pod czereśnie niż Gisela 5. Pochodzi z hodowli niemieckiej. Wigor tego klonu jest pomiędzy Gisela 5 a Prunus avium. Pomimo żywiołowego wzrostu...

Pielnik obsypnik z gwiazdami firmy Solan

Pielnik – obsypnik ciągnikowy firmy Solan to wielofunkcyjne urządzenie pielęgnacyjne do upraw roślin. Może być wykorzystywane przy zabiegach odchwaszczania, spulchniania międzyrzędzi,...

Limalexia – nowa obiecująca odmiana truskawki

Limalexia to odmiana truskawki wyhodowana przez grupę hodowlaną Limgroup (Holandia). Specjalista Limgroup Jos Aben uważa, że z czasem ta odmiana może zastąpić odmianę Elsanta. Limalexia...

Krzewy owocowe - 19 tydzień 2021 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów owocowych (agrest, aronia, borówka, jagoda kamczacka, malina, dereń, jeżyna, świdośliwa, winorośl) w szkółkach...

Podkładki dla czereśni - 19 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla czereśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 15 tygodniu 2021 roku....

Drzewka - Czereśnie - 19 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Wczesna z Morden – wcześnie dojrzewająca odmiana moreli

Wczesna z Morden to kanadyjska odmiana moreli, otrzymana w 1945 roku w Morden (Manitoba) ze skrzyżowania odmiany Scout i McClure. Drzewo rośnie silnie lub bardzo silnie. Tworzy koronę bardzo...

Sadzarka do podkładek 1,2,3,4 sekcyjna

Sadzarka do podkładek 1,2,3,4 sekcyjna to maszyna pozwalająca znacznie przyspieszyć proces sadzenia podkładek. Maszyna może się składać z 1,2,3,4 sekcji roboczych. Sadzarka wyposażona...

Jersey – bardzo odporna na mróz odmiana borówki

Owoce odmiany Jersey są średniej wielkości, kuliste, jasno niebieskie, jędrne. Bardzo smaczne, aromatyczne. Dojrzałość zbiorczą owoce osiągają w sierpniu. Bardzo dobrze sprawdzają...

Fibion – nowa odmiana truskawki

Odmiana Fibion znajduje się już ostatni rok w badaniach OWT Centralnego Ośrodek Badania Odmian Roślin Uprawnych. To deserowa odmiana truskawki. Jest bardzo plenna, dojrzewa...

Podkładki dla jabłoni - 18 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 18 tygodniu 2021 roku. Jak...

Drzewka - Brzoskwinie, Morele - 18 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek brzoskwini i moreli na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka - Śliwy - 18 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 18...

Renkloda Ulena – jedna z najsmaczniejszych odmian śliwy

Renkloda Ulena to francuska odmiana śliwy. Jest siewką wyselekcjonowaną we Francji przez Massota w pierwszej połowie ubiegłego stulecia. Drzewo rośnie silnie. Tworzy kulistą, nieco...

W Bratoszewicach posadzono sto drzewek starych odmian jabłoni

Sto młodych drzewek zostało posadzonych w Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Bratoszewicach. Kosztele, szare renety, papierówki - takie jabłka sadzili nasi dziadkowie i pradziadkowie. Teraz są...

Łutówka – najpopularniejsza odmiana wiśni

Łutówka to od lat najpowszechniej uprawiana odmiana wiśni w polskich sadach. To właśnie tej odmiany wiśni szkółkarze produkują corocznie największe ilość drzewek. Czym...

Sinij Utes – rosyjska odmiana jagody kamczackiej

Sinij Utes to rosyjska odmiana jagody kamczackiej pochodząca z placówki naukowej FGUP „Bakczarskoje” Rosselhozakademii, Obwód Tomski. Powstała z sadzonki z wolnego zapylenia elitarnej...

Rolan - porzeczka czerwona o wysokiej jakości owocach

Rolan to holenderska, średniowczesna odmiana porzeczki czerwonej. Krzew rośnie silnie, ma pokrój wzniosły, luźny. Liście koloru zielonego, pięcioklapowe. Owoce średniej i dużej...

Gisela 5 - jedna z najwartościowszych podkładek karłowych dla czereśni

Gisela 5 to słabo rosnącą podkładką dla czereśni, wyhodowana Niemczech. Dobrze zrasta się z większością znanych odmian czereśni. Szczepione na tej podkładce drzewa są o 30-50%...

MRT-20: Maszyna do przycinania korzeni drzewek

Przycinanie korzeni do sadzenia drzew to pracochłonna praca. Rozdrabniacz korzeni dla drzew owocowych MRT-20 od Baars Techniek to zmienia. Do obsługi maszyny wystarczą dwie osoby. MRT-20...

Zrazy/oczka jabłoni i gruszy - 17 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji jabłoni i gruszy w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka - Orzech, Leszczyna - 17 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek leszczyny i orzecha włoskiego w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 17...

Drzewka - Wiśnie - 17 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 17...

Drzewka - Grusze - 17 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 17...

Metodyka pobierania prób materiału szkółkarskiego – malina, jeżyna [wirusy]

Metodyka pobierania prób materiału szkółkarskiego do testów laboratoryjnych na obecność wirusów: Malina – Rubus idaeus L., Jeżyna – Rubus fruticosus i inne gatunki Rubus ssp. Wirusy...

Amarant Niwa – polska odmiana truskawki

Odmiana przyjęta do badań rejestracyjnych COBORU w 2014 roku, równocześnie z objęciem jej Tymczasową Ochroną Prawną. W jej rodowodzie znajdują się...

Titanium® – nowa odmiana borówki

Titanium® to nowa odmiana borówki wysokiej wprowadzona na rynek została przez amerykańską firmę Blueberry Farms and Nurseries z siedzibą w stanie Oregon i jest utrzymywana przez Global...

GiSelA 5 czy Krymsk 5 – która podkładka lepsza dla czereśni ?

Wyniki badań realizowanych w Instytut Ogrodnictwa – PIB w Zakładzie Odmianoznawstwa, Szkółkarstwa i Zasobów Genowych wskazują na wysoką przydatność podkładki ‘GiSelA 5’ do...

Hodowla i ochrona prawna odmian roślin sadowniczych

Instytut Ogrodnictwa – Państwowy Instytut Badawczy w Skierniewicach prowadzi hodowlę twórczą odmian roślin sadowniczych. Celem tej działalności jest tworzenie i wprowadzanie do...

MM106 – półkarłowa podkładka dla jabłoni

MM106 to wegetatywna, półkarłowa podkładka dla jabłoni wyhodowana w Anglii. Podkładka średnio silnie rosnąca o wysokim współczynniku rozmnażania. Wegetację rozpoczyna wcześnie a...

Sadzarka szkółkarska S-243 SOLAN

Sadzarka szkółkarska przeznaczona jest do półautomatycznego rzędowego wysadzania sadzonek o wysokości całkowitej (łącznie z systemem korzeniowym) do 110 cm na głębokość do 25 cm....

Drzewka - Jabłonie - 16 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Krzewy - Porzeczki - 16 tydzień 2021 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów porzeczek (czerwonej, czarnej i białej) w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka - Czereśnie - 16 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Ores – oryginalna odmiana porzeczki czarnej

Ores to polska, oryginalna odmiana porzeczki czarnej hodowli Instytutu Sadownictwa i Kwiaciarstwa. Krzewy o średniej sile wzrostu, o pokroju zwartym z tendencją do rozchylania się. Pędy...

Golden Queen – jedna z najsłodszych odmian maliny

Golden Queen to średnio wczesna, powtarzająca owocowanie odmiana maliny. Krzewy dorastają do około 1,2 m. Pędy są wzniesione ku górze, pokryte licznymi i miękkimi kolcami. Jest to jedna...

P 2 – podkładka dla odmian jabłoni o dużej sile wzrostu

P 2 to polska, wegetatywna podkładka dla jabłoni. Wyhodowana została w Instytucie Sadownictwa i Kwiaciarstwa w Skierniewicach. Jabłonie szczepione na tej podkładce rosną nieco silniej niż...

Polka – odmiana truskawki do upraw proekologicznych

Polka to holenderska odmiana truskawki polecana do upraw proekologicznych. Jest to bardzo plenna, średnio późna odmiana. Owoce odmiany Polka są duże, kuliste, sercowote lub...

Early Shu – grusza azjatycka o dużych i smacznych owocach

Owoce tej odmiany mają jasnozieloną skórką, od strony nasłonecznionej z lekkim rumieńcem. Są smaczne, bardzo duże o oryginalnym kształcie – przypominają odwróconą gruszkę....

Intensywny sad śliwowy z drzew szczepionych na podkładce GF 655/2

Z badań przeprowadzony przez ISiK podkładka GF 655/2 może uzupełnić asortyment podkładek stosowanych dla śliw w Polsce. W porównaniu do tradycyjnej podkładki ałyczy, która dominuje w...

Tapener szkółkarski MAX HT-B

Tapener szkółkarski MAX HT-B to profesjonalne narzędzie do spinania sadzonek drzewek z tyczką oraz podwiązywania winorośli. Usprawnia pracę w szkółce drzewek, winnicy oraz ogrodzie....

Debreceni Bötermö - węgierska odmiana wiśni

Debreceni Bötermö to węgierska odmiana wiśni, wyselekcjonowana w obrębie wiśni Pandy. Drzewo rośnie silnie, tworzy wyniosłą, mocno ulistnioną koronę. Kwitnie o jeden dzień później...

Darrow – późna odmiana borówki

Darrow to późna odmiana, borówki o smacznych winno – słodkich i dużych owocach. Krzewy silnie wzrastają i osiągają miedzy 1,30 a 1,80 m. Jest to odmiana średnio plenna, ok 3-5kg...

Podkładki dla czereśni - 15 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla czereśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 15 tygodniu 2021 roku....

Krzewy owocowe - 15 tydzień 2021 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów owocowych (agrest, aronia, borówka, jagoda kamczacka, malina, dereń, jeżyna, świdośliwa, winorośl) w szkółkach...

Drzewka - Śliwy - 15 tydzień 2021 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 15...

Jabłoń Oliwka Żółta (Papierówka)

Jabłoń Oliwka Żółta pochodzi z krajów nadbałtyckich - dokładna tożsamość tej odmiany jest nieznana (rozpowszechniona w Europie przez łotewskiego ogrodnika M. Wagnera, który w latach...