Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polityka prywatności

Klauzula informacyjna dla użytkowników
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informuję, iż:
1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Marcin Zachwieja prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą SADNET MARCIN ZACHWIEJA, ul. Szkolna 26, 60-185 Skórzewo, NIP: 911-171-90-58 REGON: 020863317, e-mail: biuro@sadnet.pl;
2. Inspektorem ochrony danych osobowych jest Pan Artur Siwiński e-mail: inspektor@rodo-siwinski.pl.
3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu zarejestrowania i korzystania z portalu www.szkolkarstwo.com.pl na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. na podstawie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów, w szczególności do rejestracji w serwisie;
4. Państwa dane nie będą dalej przekazywane.
5. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.
6. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest ono konieczne do korzystania z niektórych funkcji serwisu. Niepodanie tych danych osobowych będzie skutkowało brakiem możliwości korzystania z niektórych funkcji serwisu.
7. Państwa dane osobowe będą przechowywane do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych.
8. Państwa dane mogą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania, skutkiem czego będzie odpowiedni dobór reklam.
9. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Organem nadzorczym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Informacje o sposobie składania skargi dostępne są na stronie internetowej organu nadzorczego.

Bezpieczeństwo
Ochrona prywatności naszych użytkowników ma dla nas kluczowe znaczenie dlatego wprowadziliśmy system ochrony danych osobowych.

Gromadzenie danych
Dane osobowe naszych użytkowników wykorzystywane są tylko w zakresie niezbędnym dla bezproblemowej obsługi oraz zgodnie z upoważnieniem użytkownika.

Przechowywanie informacji
Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

Prawo do wglądu, aktualizacji i usunięcia danych
Każdy użytkownik serwisu szkolkarstwo.com.pl, który jest zarejestrowanym użytkownikiem ma możliwość wglądu, aktualizacji i usunięcia danych dotyczących jego osoby.

Sposób wykorzystania informacji o użytkowniku
Serwis sadownictwo.agro.pl nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom. Wszystkie zgromadzone dane są wykorzystywane w serwisie sadownictwo.agro.pl jedynie w celu zapewnienia ich funkcjonalności zgodnie z oczekiwaniami jego użytkowników.

Polityka Cookies
1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
 a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
 a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
 c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
 d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
 e) "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

Logi dostępowe
Statystyki serwera dostarczają nam szereg informacji dotyczących sposobu wykorzystywania serwisu sadownictwo.agro.pl przez użytkowników oraz ich numerów IP. Uzyskiwanie tych informacji jest typowe dla wszystkich serwisów internetowych. Służą one właściwej administracji serwerów, jak również dla celów statystycznych.

Kontakt
W przypadku pytań użytkowników dotyczących ochrony prywatności w serwisie szkolkarstwo.com.pl prosimy o wysyłanie uwag na adres: kontakt@szkolkarstwo.com.pl



REKLAMA

polecane_odmiany_polecane
Muna
Zuzi Gala
King_Roat
Ligol_RED
Gala_Dark Baron
Dark Idol 2
Sander
Drzewka - Jabłonie - 33 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek jabłoni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Regina z Ireną - idealny duet

Odmiany późne czereśni, czyli Regina z Ireną. Po pierwsze: Regina bardzo dobrze współpracuje z podkładkami typu Gisela, natomiast nie bardzo współpracuje z podkładkami typu Colt Po...

Czereśnia Christiana - perełka w kolekcji

Christiana "pupilka" w kolekcji ! ponieważ: karłowy wzrost, corocznie owocuje, owoc bardzo twardy odmiana 6-tygodnia, ale z możliwością przetrzymania tej odmiany bardzo długo bardzo dobry...

Granda – odmiana wiśni wpisana do KR w 2020 roku

W 2020 roku do krajowego rejestru wpisana została jedna odmiana wiśni. Tą odmianą jest Granda. Czym charakteryzuje się ta odmiana ? Drzewo rośnie silnie, tworzy koronę o wzniesionych,...

Skierniewicka Późna i Skierniewicka Słodka – morele wpisane do KR w 2020 roku

W 2020 roku do krajowego rejestru wpisana zostały dwie odmiany moreli - Skierniewicka Późna i Skierniewicka Słodka. Czym charakteryzuje się ta odmiana ?Skierniewicka Późna - odmiana o...

Justyna na podkładkach karłowych

Justyna - owoc bardzo twardy oraz brak popękanych i zgnitych czereśni to pierwsze z cech które można zaobserwować przy tej odmianie. UWAGA: odmiana Justyna jest plenna i jeśli zawiąże...

Kordia na Giseli 5, Giseli 6 oraz podkładce Colt

Na podkładce Colt odmiana Kordia przepadła. Sadzenie w rozstawie 4x2m i będzie dobrze, NIE BĘDZIE DOBRZE.. Podkładka karłowa dławi drzewa i przez to... zresztą zobaczcie przykład...

Drzewka - Grusze - 33 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 33...

Horka, Sandra i Sylvia

Kolejna odmiana czereśni to Horka, odmiana czwartego tygodnia. Następnie Techlovan, Sandra oraz Sylvia. Zapraszam do oglądania !

Summit na Giseli 5 i Giseli 6, oraz drzewka na wstawkach !

Kolejna odmiana czereśni to Summit. Pokażemy Summit -a na podkładce Gisela 5 oraz Gisela 6. Pamiętamy o tym, że Summit nie zrasta się z podkładką VSL-2 Na koniec porównania "mała...

Gold Milenium – letnia, parchoodporna odmiana jabłoni

Gold Milenium to letnia, deserowa odmiana jabłoni. Wyselekcjonowana została przez Edwarda Żurawicza w Instytucie Sadownictwa i Kwiaciarstwa z populacji siewek o nieznanym rodowodzie,...

Odmiana Carmen oraz dynamika wzrostu na Gisela i VSL-2

To co Was interesuje - odmiany. Jako pierwsza odmiana czereśni Carmen. Umiarkowany wzrost, szybko wchodzi w okres owocowania oraz plenność ! Pamiętajcie również, że ogólnie /...

Które odmiany czereśni przetrwały zimę, przymrozki, suszę i deszcz ?

Aby dobrze "wejść" w temat czereśni w bieżącym 2020 roku, należy powiedzieć o sytuacji jaką mamy w obecnym sezonie. Zima, przymrozki, susza i deszcz oraz... sąsiad. Zobaczcie ten...

Przed założeniem matecznika truskawki

W dniu dzisiejszym tj. 6 sierpnia 2020 roku, w Woli Starowiejskiej (powiat grójecki) odbył się pokaz pracy maszyny Sterilizer Mix-Tiller Dry firmy Forigo przeznaczonej do aplikacji...

Odmiana Sander - letnie jabłko

Zbieramy dla Was informacje na temat nowej letniej odmiany jabłoni - Sander. W tym miejscu pojawią się wszystkie materiały dotyczącej tej odmiany.

3000 oczek dziennie / podkładka M9 T337

W szkółkach drzewek owocowych trwa intensywny okres związany z okulizacją podkładek. Sprawa para osób, potrafi dziennie zaokulizować około 3000 podkładek. Jak sądzicie czy to dobry...

Drzewka - Wiśnie - 32 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 32...

Drzewka - Czereśnie - 32 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

Bergenia – grusza wpisana do KR w 2020 roku

W 2020 roku do krajowego rejestru wpisana została jedna odmiana gruszy. Tą odmianą jest Bergenia. Jest to odmiana zimowa. Wcześnie wchodzi w okres owocowania. Dojrzałość zbiorczą owoce...

Podkładki dla jabłoni - 32 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych podkładek dla jabłoni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 32 tygodniu 2020 roku. Jak...

Muna – odmiana jabłoni wpisana do KR w 2020 r.

Owoc tej odmiany są średnie, stożkowate. Skórka owoców jest żółtozielona, z pośrednim nalotem woskowym, powierzchnia rumieńca duża, jednolita ze słabo zaznaczonymi prążkami, barwy...

Tola – polska odmiana jagody kamczackiej

Tola to polska odmiana jagody kamczackiej. Krzew rośnie silnie, dorasta do 1,3 m wysokości. Obficie owocuje. Z jednego krzewu można uzyskać do 4 kg owoców. Owoce odmiany Tola są średniej...

Yello® – egzotyczne, chrupiące i soczyste jabłko

Marka Yello® została stworzona dla odmiany Shinano Gold. To japońska odmiana jabłoni znaleziona w 1993 roku w Nagano, powstała przez skrzyżowanie odmiany Golden Delicious i Senshu. Owoce...

Gołubok – winorośl na czerwone wino z posmakiem porzeczek

Gołubok to ukraińska odmiana winorośli. Krzew rośnie silnie. Liście ma średniej wielkości, okrągłe, bez klap lub 3-klapowe ze słabo zaznaczonymi klapami, ciemnozielone. Liście tej...

Pielnik z dozownikiem nawozowym

Opiełacz z dozownikiem nawozowym to maszyna używana do usuwania mechanicznego chwastów w rzędach szkółki z możliwością jednoczesnego nawożenia mineralnego. Na ramię opiełacza...

KRYMSK®5 (VSL-2) – półkarłowa podkładka dla czereśni

VSL 2 (KRYMSK®5) to wegetatywna półkarłowa podkładka dla czereśni. Cechuje się dość dużą zdolnością ukorzeniania odkładów. To rośliny o dużej sile wzrostu, rozłożystym pokroju...

Zrazy/oczka czereśni i wiśni - 31 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji czereśni i wiśni w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Krzewy - Porzeczki - 31 tydzień 2020 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów porzeczek (czerwonej, czarnej i białej) w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Tisel – porzeczka o wysokiej wartości przetwórczej

Tisel to polska odmiana porzeczki czarnej (rodowód: Titania x samozapylenie). Krzew rośnie dość silnie. Pokrój wzniesiony, zwarty, z tendencją do zagęszczania się i rozkładania. Liście...

Santa Rosa – jedna z najstarszych odmian śliwy japońskiej

Santa Rosa to deserowa odmiana śliwy japońskiej wyhodowana w USA. To jedna z najstarszych odmian śliwy japońskiej. Otrzymana została ok. 1920 roku w wyniku krzyżowań międzygatunkowych z...

Kombajn do wykopywania sadzonek truskawek

Holenderski kombajn firmy Basrijs służy do wykopywania sadzonek truskawek. Rośliny wykopywane są za pomocą lemiesza i zostają skierowane na taśmy wytrząsające. Następnie sadzonki...

M.9 T.337 – podklon podkładki M.9

M.9 T.337 to karłowa podkładka dla jabłoni wyhodowana w Holandii. Jest podklonem podkładki M.9, zaliczana do grupy pośredniej między formami juwenilnymi i senilnymi. Jest to podkładka o...

FujiIP – mutant odmiany Fuji

FujiIP to polska odmiana jabłoni wyhodowana w Prusach. Jest to mutant odmiany Fuji. Wzrost drzewa jest słabszy niż u odmiany macierzystej. Korona stożkowa średnio zagęszczona, zanikający...

Christiana® – jedna z najbardziej niezawodnych odmian czereśni

Christiana® jak rzadko która odmiana łączy w sobie wszystkie najważniejsze zalety: wysoką plenność, wczesne owocowanie, świetną jakość owoców, wysoką zdrowotność. Wg...

Elegance – odmiana truskawki o atrakcyjnych owocach

Elegance to angielska odmiana truskawki wyhodowana w stacji East Malling. W porównaniu do odmiany Elsanta, rośliny charakteryzują się silniejszym wzrostem, są większe, o pokroju bardziej...

Krzewy owocowe - 30 tydzień 2020 roku

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian krzewów owocowych (agrest, aronia, borówka, jagoda kamczacka, malina, dereń) w szkółkach zarejestrowanych w serwisie...

Nowe wymagania dla materiału szkółkarskiego

Niniejsze rozporządzenie wdraża dyrektywę wykonawczą Komisji (UE) 2020/177 z dnia 11 lutego 2020 r. w odniesieniu do agrofagów roślin występujących na materiale szkółkarskim kategorii...

Drzewka - Śliwy - 30 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek śliwy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 26...

Drzewka - Grusze - 30 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek gruszy na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 30...

Sander – letnia odmiana jabłoni

Sander to letnia, deserowa odmiana jabłoni. Wyselekcjonowana została w Żdżarach w gospodarstwie Andrzeja i Szymona Nowakowskich w wyniku skrzyżowania odmiany Sunrise i Delbarestivale....

Mirabelka z Nancy – francuska, średnio późna odmiana śliwy

Mirabelka z Nancy to stara, francuska, średnio późna odmiana śliwy, uprawiana w Europie od połowy XVIII wieku. Drzewo rośnie średnio silnie, tworzy koronę kulistą, dość...

Regal Red® Comice – czerwonoowocowy mutant Komisówki

Regal Red® Comice to czerwonoowocowy mutant odmiany Komisówka. W okres owocowania wchodzi po 2-3 latach od posadzenia. Owoce odmiany Regal Red® Comice mają piękny czerwony...

Sibilla – włoska odmiana truskawki

Sibilla to średnio wczesna, włoska odmiana truskawki charakteryzująca się długim okresem dojrzewania i zbioru. Wzrost roślin jest silny, liście osadzone niezbyt gęsto, pokrój krzewu...

Znakowanie materiału szkółkarskiego

Oznakowanie materiału szkółkarskiego jest podstawowym i szczegółowym źródłem informacji o tym materiale, a także podstawą do reklamacji. Już sam kolor urzędowej etykiety powinien...

Zrazy/oczka jabłoni i gruszy - 29 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych zrazów do szczepienia / oczek do okulizacji jabłoni i gruszy w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została...

Drzewka - Czereśnie - 29 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek czereśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w...

HOT84A1 – odmiana jabłoni odporna na zmiany klimatu

HOT84A1 to czerwone, soczyste, słodkie i chrupiące jabłko. Pierwsza odmiana jabłoni odporna na zmiany klimatu (upały, susze). Powstała w wyniku programu Hot Climate przeprowadzonego przez...

Drzewka - Wiśnie - 29 tydzień 2020 r.

Przedstawiamy aktualne zestawienie dostępnych odmian drzewek wiśni na wybranych podkładkach w szkółkach zarejestrowanych w serwisie szkolkarstwo.com.pl. Analiza została przeprowadzona w 29...

Early Geneva – Czerwona Papierówka

Early Geneva to amerykańska, letnia odmiana jabłoni, wyselekcjonowana w Stacji Doświadczalnej Geneva, w stanie Nowy Jork, ze skrzyżowania odmiany Quinte i Julyred. Drzewa tej odmiany...

Wojtek – jagoda kamczacka o najsmaczniejszych owocach

Wojtek to polska odmiana jagody kamczackiej, jedna z najbardziej popularnych. To długowieczny krzew dorastający do 1,5 m wysokości (plonują nawet 30 letnie krzewy). Owocuje już w pierwszym...